r
Nosalty Logó

3 in 1 ostoros kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
3 in 1 ostoros kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mazsolás töltelékhez

kakaós töltelékhez

fahéjas töltelékhez

A kenéshez

Összesen 873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mazsolás töltelékhez

kakaós töltelékhez

fahéjas töltelékhez

A kenéshez

Összesen 5229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mazsolás töltelékhez

kakaós töltelékhez

fahéjas töltelékhez

A kenéshez

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    213.7 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3348.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1404 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.8 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1101 micro
Összesen 5229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mazsolás töltelékhez

kakaós töltelékhez

fahéjas töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk (letakarjuk,és 15 percre félretesszük).
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, közepére mélyedést készítünk, a megkelt kovászt beleöntjük, és szépen fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá,amennyit felvesz.
  3. A lisztes kovászhoz adjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, az olajat, a kristálycukrot, és a tejből egy keveset. Elkezdjük összegyúrni a tésztát.
  4. A többi tejet fokozatosan adjuk hozzá, vigyázva nehogy eláztassuk a tésztánkat. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk.
  5. A nagyjából homogenizált kalácstésztánkat MINIMUM 20 percig dagasztjuk, ez a munka legfárasztóbb része, de megéri.
  6. A tészta tetejét meghintjük kevés liszttel, letakarjuk, félrerakjuk és egy órát kelesztjük szobahőmérsékleten. (Ha nincs elég meleg a konyhánkban,akkor bekapcsoljuk a sütőt,előmelegítjük 50 fokra, majd lekapcsoljuk, várunk 5 percet, és a tésztát tálastól együtt belerakjuk. Vigyázzunk, hőálló tálat használjunk, nekem egy szuper kis kelesztőtálam van,fedővel.)
  7. Ha megkelt (kétszeresére dagadt, én onnan szoktam tudni, hogy ledobja a tálam tetejét a tészta), egy vastagon lisztezett deszkára helyezzük, kicsit átgyúrjuk, cipót formázunk belőle, amit további 6 cipóra osztunk.
  8. A cipók mindegyikét fél centi vastagra nyújtjuk.
  9. Két kis cipót mazsolás töltelékkel töltünk a következőképpen: 6 dkg vajat felolvasztunk, majd a kinyújtott tésztára kenjük, megszórjuk kristálycukorral, és a mazsolával.
  10. Újabb kettőt kakaós töltelékkel töltünk, a kakaót a porcukorral és a vajjal kikeverve.
  11. Végül az utolsó kettőt a kakaós töltelékhez hasonlóan elkészített fahéjjal kenjünk meg.
  12. Ezután 3-3 rudat összefonunk, középre helyezve mindig a mazsolásat. Vigyázzunk, hogy a fonatok végeit jól csippentsük össze, nehogy kifolyjon a töltelék.
  13. A kalácsokat még 1 órát kelesztjük egy sütőpapírral bélelt gáztepsiben.
  14. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  15. A megkelt kalácsainkat egy tojással lekenjünk, tetejüket pedig megszórhajuk kevés kristálycukorral.
  16. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, alufóliával letakarhatjuk a kalácsok tetejét.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 49812
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 03.

Ajánló

Frissen egy pohár tejjel, teával. "Másnaposan" megkentem a tetejét vékony réteg nutellával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondoltam, kipróbálom egy kicsit másképp az ostoros kalácsot. Nizzai kirándulásunkra vittük. Ebből az adagból két kalács lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A mazsolás töltelékhez

kakaós töltelékhez

fahéjas töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek