Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

20 perces tonhalas tészta tejszínesen

20 perces tonhalas tészta tejszínesen
20 perces tonhalas tészta tejszínesen
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor nincs időm, de valami ízletes és könnyű ételre vágyom, akkor ezt szoktam elkészíteni. Két edény és 20 perc kell hozzá. Mivel mindig fagyasztok le petrezselymet és koriandert, s általában tészta, tonhalkonzerv és főzőtejszín is van itthon, az alapanyagokért sem kell elmennem vásárolni! A tejszínt olykor paradicsompürére cserélem, és ilyenkor még kapribogyó is megy bele. Érdemes kipróbálni, mert különösebb főzőtudomány sem kell hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük forrni a tészta vizét egy kis sóval. Amíg felforr, addig szinte el is készül a "szósz".
  2. Egy magas falú serpenyőbe (én egy teflon wokot használok erre) beleöntjük a két db 80 g-os konzervhal olívaolaját, és adunk még hozzá néhány evőkanálnyi sütésre alkalmas olívaolajat. Belenyomunk egy gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a koriandert. Megsózzuk, rácseppentünk pár csepp citromlevet, és közepes lángon felforrósítjuk. 2-3 percig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Vigyázzunk, nehogy odapörköljük a fokhagymát, mert megkeseredik!
  3. Hozzáadjuk a halat, átforgatjuk a rotyogó olívaolajban.
  4. Eddigre a víz is felforr, így beletesszük a tésztát. Én azért szeretem a Barillát, mert forrástól számítva tényleg pont annyi perc kell neki a tökéletes állag eléréséhez, amennyi a dobozra van írva. Így nem kell folyton kóstolgatni.
  5. A wokban rotyogó halhoz hozzáöntjük a főzőtejszínt, és egyet rottyantunk rajta. Már készen is van. Ne ijedjünk meg, ha az olaj úszik a tetején, mert a tészta gyönyörűen felveszi majd, s így felesleges liszttel sűríteni. A kifőtt tésztát szűrővel egyenesen ide merjük. Készen is van! 20 perc, 2 edény, egy fakanál, az aprításhoz használt olló (én ezzel vágom a zöldeket) és egy fokhagymanyomó. Még mosogatni sem kell sokat! Jó étvágyat!
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 99
össznézettség: 109 038
elküldve: 16
receptkönyvben: 230
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Berber

Mióta szakács: 2014.06.29.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas saláta, tejszínes tonhalas tészta, wokban készült tonhalas tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

402
tonhalkonzerv 160 g
olívaolaj 4 ek
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 3 szál
koriander 3 szál
0 ízlés szerint
főzőtejszín 200 ml
citromlé 5 csepp
fusilli tészta 20 dkg