r
Nosalty Logó

20 perces tonhalas tészta tejszínesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Berber
20 perces tonhalas tészta tejszínesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 403 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1609 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 269 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 403 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2609.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    434 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1609 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük forrni a tészta vizét egy kis sóval. Amíg felforr, addig szinte el is készül a "szósz".
  2. Egy magas falú serpenyőbe (én egy teflon wokot használok erre) beleöntjük a két db 80 g-os konzervhal olívaolaját, és adunk még hozzá néhány evőkanálnyi sütésre alkalmas olívaolajat. Belenyomunk egy gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a koriandert. Megsózzuk, rácseppentünk pár csepp citromlevet, és közepes lángon felforrósítjuk. 2-3 percig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Vigyázzunk, nehogy odapörköljük a fokhagymát, mert megkeseredik!
  3. Hozzáadjuk a halat, átforgatjuk a rotyogó olívaolajban.
  4. Eddigre a víz is felforr, így beletesszük a tésztát. Én azért szeretem a Barillát, mert forrástól számítva tényleg pont annyi perc kell neki a tökéletes állag eléréséhez, amennyi a dobozra van írva. Így nem kell folyton kóstolgatni.
  5. A wokban rotyogó halhoz hozzáöntjük a főzőtejszínt, és egyet rottyantunk rajta. Már készen is van. Ne ijedjünk meg, ha az olaj úszik a tetején, mert a tészta gyönyörűen felveszi majd, s így felesleges liszttel sűríteni. A kifőtt tésztát szűrővel egyenesen ide merjük. Készen is van! 20 perc, 2 edény, egy fakanál, az aprításhoz használt olló (én ezzel vágom a zöldeket) és egy fokhagymanyomó. Még mosogatni sem kell sokat! Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 386
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 317
  • Össznézettség: 244949
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

20 perces tonhalas tészta tejszínesen
Berber 4 recept

Amikor nincs időm, de valami ízletes és könnyű ételre vágyom, akkor ezt szoktam elkészíteni. Két edény és 20 perc kell hozzá. Mivel mindig fagyasztok le petrezselymet és koriandert, s általában tészta, tonhalkonzerv és főzőtejszín is van itthon, az alapanyagokért sem kell elmennem vásárolni! A tejszínt olykor paradicsompürére cserélem, és ilyenkor még kapribogyó is megy bele. Érdemes kipróbálni, mert különösebb főzőtudomány sem kell hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek