Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

2 féle sertéshús krumplipürével

2 féle sertéshús krumplipürével
2 féle sertéshús krumplipürével
115 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel sok sertéshús volt itthon, úgy döntöttem, hogy csinálok rántott húst, de nem akartam egyszerűt, ezért kicsit megbolondítottam, máris finomabb és szebb lett. Ráadásul mindenki imádta!:)

hozzávalók / 4 adag

A hús 1. pácolásához

A hús 1. elkészítéséhez

A hús 2. pácolásához

A hús 2. elkészítéséhez

A krumplipüréhez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott hús burgonyapürével
Szólj hozzá!

elkészítés

Húsok pácolása: 


  1. A sertéscombot kiáztatjuk hideg vízben.
  2. Ha nincs felszeletelve, felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, besózzuk. 
  3. Mindkét húsra elkészítjük a hozzávalókból a pácot és rájuk öntjük.
  4. 1 napig állni hagyjuk a húsokat a pácban. 

 
1. hús elkészítése:


  1. A húsról leöntjük a páclevet.
  2. Beleforgatjuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába.
  3. Egy serpenyőben olajon megsütjük, míg puhák nem lesznek.

 
2. hús elkészítése:

  1. Leöntjük a húsról a páclevet.
  2. A húsokra teszünk egy szelet sajtot és egy szelet sonkát, majd feltekerjük.
  3. Beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Ha szükséges hústűvel átszúrjuk, hogy ne essenek szét.
  4. Olajban pirosra sütjük a húsok mindkét oldalát.
  5. Beletesszük egy tepsibe és a maradék sajtot rátesszük a húsok tetejére.
  6. Alufóliával lefedve 180 fokon sütjük 15 percig.

 
Krumplipüré elkészítése:

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, majd sós vízben megfőzzük.
  2. Összetörjük a főtt krumplit, majd hozzáadjuk a tejet, a tejfölt és a szerecsendiót. Robotgéppel összekeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 635
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mester Boglárka

Mióta szakács: 2009.02.01.
4 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

posthuman
posthuman Thu, 2010-01-14 23:24

Kedves Boglárka,

mivel kedves és lelkes lánynak tűnsz, ezért gondoltam szívesen vennél néhány tippet, hogy az ételeid megjelenése még étvágygerjesztőbb legyen. Egy pillanatig se hidd, hogy rosszindulatból teszem, csupán a jószándék vezérel.
Érdemes lenne átnézned a NoSalty ételfotós tanácsait. Nagyon jókat írnak, és nincs túlbonyolítva, de ha megfogadod az ottani tippeket, már szebbek lesznek a képek. http://www.nosalty.hu/etelfotozas
Nem feltétlenül kell profi fotómasina, hogy szépen átjöjjenek a dolgok, csak egy kis gyakorlat.
Egy-két tippet adnék neked:
- Ne nagyon fotózz ételt felülről, nagyon rita, hogy igazán szépen tud úgy kinézni.
- Ha tudja a géped, akkor bizonyos ételeket érdemes makróban is megpróbálni (ilyenkor a kompaktok is automatikusan átállítják a mélységélességet, azaz ami kicsit messzebb van homályosabb lesz). Pl. ez egy egyszerű rántotthúsnál is nagyon kedvezően hat: http://nosalty.hu/rantott_hus_recept_887
- Ha esetleg este főzöl és vakuval kell fotóznod messzebbről tedd úgy, hogy ráközelítesz az ételre, mert akkor nem olyan brutális a fény. Profibb gépeknél itt már jó sok dologgal leht játszani...
- Ha felteszed a webre a képet, akkor édemes egy kisebb kompozíciót összeállítani. (Mondjuk akkor is ha nem teszed fel, mert mutatósabb tud lenni) Nem kell sok dolgot rakni a tányérra, még akkor sem, ha van nagyétkű a családban, inkább egyen kétszer :)
- Ne pakolj a tányér szélére, az megöli a kompozíciót.
- A fenti képnél sokat dobhatnál a témán, ha a húst kettévágva helyeznéd el, sokkal kevesebb krumplival, és előnyösebb lenne, ha a hús lenne a domináns a képen. Feldobhaton a krumplit egy kis zölddel, petrelzselyemlevélkékkel, vagy egyéb levélkékkel is, nekem ez kicsit hiányzik innen. De ezeknek már csak a kreativitás szabhat határt...
- Egymásra is pakolhatod a dolgokat, meglehtősen sokszor mutat jól egy ilyen alkotás.
Persze az étlek ettől függetlenül biztosan finomak, ez csak egy kis pluszt ad, amivel még több sikerélményed lehet - remélem lesz is.

További sok jó ötletet és csupa jókat!

Üdv: P.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-11-02 13:54

nem nagyon finom én megcsináltam igy ahogy le van irva de még a kutyás se ette meg. sajnálom:'(

Darkelfe
Mester Boglárka / Darkelfe Fri, 2009-02-13 22:16

Szia! Én teljesen megsütöttem a panírban és nem égett meg, utána raktam bele tepsibe, de mindenképpen alufólia alatt!!

Juditka
Juditka / Juditka Tue, 2009-02-10 13:11

Bogi!
Itt a második husinál teljesen készre sütöd a panírba a húst és úgy rakod be a sütőbe vagy csak épp hogy szint kapjon." Nem ég össze , ha még 15 percre berakod?? csak azért kérdezem,mert kiakarom próbálni, nagyon tetszik.
Judit

2157
fokhagyma 2 gerezd
mustár 2 ek
tej 2 dl
0 ízlés szerint
sertéscomb 30 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 2.5 dl
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
sertéscomb 30 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
sonka 10 dkg
füstölt sajt 20 dkg
napraforgó olaj 2.5 dl
burgonya 8 db
tejföl 4 ek
tej 3 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint