Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 perces tojásleves

10 perces tojásleves
10 perces tojásleves
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem szerettem a tojáslevest. De párom igen, és mivel nem szerettem volna, hogy miattam ne egyen ilyet, többféle receptet kipróbáltam, de mind ízetlenre sikerült. Végül édesanyám receptjét kértem el. Azóta nekem is az egyik kedvenc levesem lett! :-)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki hozzám hasonlóan nem tudott korábban ízletes és gyors tojáslevest készíteni.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

rongyleves, tojásos leves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet kevés olajon megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és jó sok köménnyel.
  2. Beletesszük a zúzott fokhagymákat, és kicsit még pirítjuk.
  3. Felöntjük vízzel, sózzuk, és felforraljuk.
  4. Forrás után én a tojások számát megfelezve, kettőt felverve belecsurgatok, kettőt pedig egészben teszek bele.
  5. Kb. 1-2 perc múlva, amint az egész tojások megfőttek, készen is vagyunk.
  6. Érdemes a só és a kömény kellő mennyisége miatt a végén még utánakóstolni.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 491
össznézettség: 96 880
elküldve: 4
receptkönyvben: 110
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Macsek

Mióta szakács: 2013.10.28.
4 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

202
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
víz 8 dl
1 kávéskanál
tojás 4 db
napraforgó olaj 3 ek