r
Nosalty Logó

10 perces kínai tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
P.
10 perces kínai tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 513 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1027 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 163 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2528.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    2260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 513 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5056.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    4519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1883 micro
Összesen 1027 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vizet forralunk. Egy tálba tesszük az üvegtésztát, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk - ezalatt épp elkésül a szósz.
  2. Hosszúkás szeletekre vágjuk az újhagymát.
  3. Egy kis serpenyőbe tesszük a szójaszószt, az ecetet (ez ízlés szerint lehet több is), a mézet, a chilit,a gyömbért, azáttörtfokhagymát, a szezámolajat és feforrósítjuk.2-3percig forraljuk. Keverjük bele a keményítőt, ésaddig kevergessük, amíg sűrűsödni nem kezd.
  4. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele az újhagyma egyik felét. Közben szűrjük le a tésztát, öntsük a serpenyőbe és forgassuk össze a szósszal. Ekkor, ha valaki akarja, még kicsit lepiríthatja. (Na jó, akkor nem 10 perc lesz.)
  5. Az újhagyma másik felével megszórvatálaljuk.
  • Receptkönyvben: 1262
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 135
  • Össznézettség: 232941
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 12.

Ajánló

Fogyasztható még lesütött csirkemellel is, illetve nagyon finom laskára (csíkokra vágott) friss káposztával, ha nem kapunk vagy akarunk költeni bambuszrügyre. Csak frissen fogyasszuk, másnapra már nem szalonképes.

Receptkategóriák

Újdonsült vegetáriánus életmódom nagy kihívás. Én, aki egyébként reggelire is pacalt ettem, nehezen tud még hosszászokni ehhez. De nem adom fel. Tegnap este épp Mrs. Smith-nek panaszkodtam, hogy mennyire fel tudnék falni egy egész tepsi töki pompost, de ez inkább a rajta finoman piruló szalonnakockáknak szólt, nem is kifejezetten az egész ételnek. Éhes voltam. És bizony hiába lóg a kamrában az otthonról importált házi mangalica kolbász, ha oda csak az uram sündörög be most már kiskéssel a kezében. Kis aranyos. Legalább vágja és nem harapja...Amikor ilyenkor megkérdezem, hova megy, csak annyit mond: - Valakinek, azt is meg kell enni, nem? Hát, én is besomfordáltam a kamrába, végignéztem a polcokon, majd mélyeket tüdőzve az orrom előtt lógó kolbász frenetikus illatából, az üvegtészta mellett döntöttem. Ha már hús nem lehet, lesz csípős. Ez a másik gyengém. És mi lehetne jobb egy jó kis csípős kínai kajánál friss zöldséggel? Jó volt. Szeretem az üvegtésztát, rendkívűl egyszerű elkészíteni - főleg, ha van egy vízforralónk. Bevallom, sokáig nem láttam értelmét, de aztán egy influenzaszezon meggyőzött róla, amikor teák hektoliterjeit kellett megfőznöm. Azóta nagyon szeretem. Ebben 2-3 perc alatt felforr 1 liternyi víz.  Ezzel csak leöntjük az üvegtésztát vagy risztésztát és 10 perc után már lehet is enni. Apropó: az üvegtészta nem azonos a rizstésztával. A rizstészta rizslisztből készül, az üvegtészta mungóbab lisztől. Lényegi különbség a kettő közt csak annyi, hogy az egyik átlátszó, a másik nem. Gluténmentes, tehát lisztérzékenyek bátran fogyaszthatják. Formára igen változatosak. A cérnametélttől a szélesmetéltig, spagetti-szerűn át válogathatunk. Legalábbis itt, nálunk. De ez a fajta itt, otthon is kapható. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek