Elfelejtett köretek – térj el a megszokottól!
Elfelejtett köretek – térj el a megszokottól!
Főtt krumpli, főtt rizs, sült krumpli, nokedli... kis hazánk köretkínálatát sajnos sokszor kimeríti az alábbi négyes. Újíts be, és térj vissza a régiekhez! Éljen a bálmos, a puliszka és többi népi köret!
Világhírű magyar sütemények
Világhírű magyar sütemények
Rigó Jancsi, Dobos-torta, Rákóczi-túrós, somlói galuska – egy-egy méltán világhírű magyar sütemény. Itt az ideje, hogy ti is jobban megismerjétek őket – tartsatok velünk!
Tucatnyi finomság a zsenge karalábéból
Tucatnyi finomság a zsenge karalábéból
Ha meg tudod állni, hogy magában ne ropogtasd el, tucatnyi finomságot készíthetsz belőle! Igazi, nyár eleji csemege a friss, édeskés ezerféleképpen variálható karalábé.
Így használd a római tálat!
Így használd a római tálat!
A konyhai edények legöregebbik darabja, amit már évezredekkel ezelőtt is használtunk, és még ma is megtalálható a konyhában. Ez nem véletlen: a római tál egy szuperdarab!
A panír titkai
A panír titkai
Szokás azzal viccelni, hogy a magyar gasztronómiában egy dolog biztos, a rántott hús a vasárnapi asztalon. Ezzel nincs is semmi baj, de miért ne dobhatnánk fel minden héten valami újjal?
Párszázas egytálételek hó végén
Párszázas egytálételek hó végén
A héten nagy valószínűséggel már nem tudunk nagybevásárlást intézni, de sebaj! Laktató, olcsó, finom egytálételekkel a hónap utolsó napjaiban is elkápráztathatjuk a családot!
Egy ízig-vérig brit kedvenc: fish and chips
Egy ízig-vérig brit kedvenc: fish and chips
Rántott hal sült krumplival - mi abban a nagy szám? Különösen, ha brit? Hát, tartsatok velem, és megtudjátok!
Osso bucco, a világhódító velős csont
Osso bucco, a világhódító velős csont
Ha egyszer túljutunk azon a ponton, hogy Olaszországban pizzát vagy tésztát kell enni, akkor az osso bucco legyen az első, amit kipróbálunk!
Lisztmentes élet – mit ehetünk?
Lisztmentes élet – mit ehetünk?
A laktózérzékenységet és a cukorbetegséget is szokás civilizációs betegségnek tekinteni a lisztérzékenységgel együtt. De mégis mit ehetünk, ha liszttel készült ételeket nem?
Milyen az igazi brassói?
Milyen az igazi brassói?
Fokhagymás? Majoránnás? Pörkölt alapú? Ahány konyha, annyiféleképpen készül. Pedig nem népi étel – az ötvenes években született, és pontos recept van hozzá. Valószínűleg.