Szüreti, vagy akár búcsúpörkölt
Szüreti, vagy akár búcsúpörkölt
Népes szüretelő társaság vendégül látására is kiváló ötlet, de egy kellemes, szép, őszi napon remek baráti foglalatosságnak sem utolsó program a közösen elkészített igazi, idénybúcsúztató, bográcsos marhapörkölt. A pörkölt… hinnye, bizony, ez érzékeny téma.  Mert van ez a borzasztó egyszerű étel... 
Istenek és szentek madara, a liba
Istenek és szentek madara, a liba
Eljött a november. A hónap, amiért valljuk be, ritkán rajongunk. Hamar sötétedik, jön a ködszitálás, az ónos eső, és kéretlenül az első mínuszok is. Kirándulni már ritkán tudunk, síelni, szánkózni még nem, moziba meg kinek van kedve menni, nézz már ki az ablakon, én ebben a latyakban nem megyek sehova!
Az a fránya szénhidrát
Az a fránya szénhidrát
A diabétesz, vagyis cukorbetegség a 20. század nagy népbetegségei közé tartozik (november 14-e a diabétesz világnapja). Középkori feljegyzésekből tudjuk, hogy évszázadokkal ezelőtt is létezett, de sajnos mára a jóléti társadalmak egyik leggyakoribb egészségügyi problémájává nőtte ki magát.
Ízek és borok
Ízek és borok
A Márton-nap másik sztárját – a libán kívül –, az újbort, könnyű „levadászni”, ha kilátogatunk a Hungexpo Ízek és borok kiállítására. Nézzetek körbe velünk!
Élmények és ízek
Élmények és ízek
„Minden pohár bor, amit elfogyasztasz, egy szelet kenyér a szőlősgazda családjának az asztalán” – ennek a szellemiségében rendezték meg a hétvégén a Terra Hungarica BorSzalont. 
Mivel édesítsünk répacukor helyett?
Mivel édesítsünk répacukor helyett?
Múlt héten, a diabétesz világnapja alkalmából azt mutattuk be, hogyan alakulhat ki a cukorbetegség, és milyen két fő típusa van. Most arra helyezzük a hangsúlyt, hogy az aki a cukor helyett más édesítőszereket szeretne használni, milyen megoldások közül választhat.
Toscana a télben
Toscana a télben
Milyen az igazi olasz konyha? Milyen a toszkán konyha? A Trattoria Toscana étteremben az ínyencségek kóstolása mellett erre is választ kerestünk. 
András-napi malacságok
András-napi malacságok
András-nap környékén vajon miért a hurka, a kolbász, a hájas tészta, a finom sült – vagy éppen a gombóc kerül az asztalra? Régen – igaz, ez már nagyon régen volt – kifejezetten kellemetlennek számított, ha az ember lánya szingli...
A tojásérzékenység
A tojásérzékenység
Az utolsó ételallergia, amellyel foglalkozunk, a tojásérzékenység. A korábban taglalt három allergiához képest ez a fajta érzékenység kezelhető a legkevesebb megszorítással.  
Olívaszüret: egy korty Itália
Olívaszüret: egy korty Itália
Azt gondoltam, az olívabogyó gyűjtése, szüretelése és préselése amolyan kellemes, nyugalmas foglalatosság, ami belefér a mediterrán tempóba is – hiszen, már Diogenész is egy olajbogyós hordóba bújt el a világ elől.  
Mediterrán karácsony
Mediterrán karácsony
Virtuális gasztrotúránk következő állomása a napfényes Itália. Az olasz konyha töretlen sikerének a kulcsa abban rejlik, hogy egy hétköznapi étkezés is valódi ünnep.  
Dió és mák: karácsonykor kötelező
Dió és mák: karácsonykor kötelező
Diótörő, mákdaráló… olyan szavak, melyeket már akkor a karácsonyhoz kapcsoltam, mikor fel sem értem a konyhaajtó kilincsét, és az ünnepből csak az ajándék érdekelt.  
A bűvös 90 - ha jól csinálod, nem lutri
A bűvös 90 - ha jól csinálod, nem lutri
A karácsonyi eszem-iszomnak megvan a böjtje. Tegye fel a kezét, aki még soha nem állt rá a mérlegre január elején, és nem szisszent fel: na, jó, akkor jövő héttől saláta és edzőterem.
Maradékok: kármentő ötletek
Maradékok: kármentő ötletek
„Megkínálhatlak egy kis mézeskaláccsal? Van még egy kis káposztám is.” Ismerős? Ha már torkig vagyunk az elmúlt két hét menüsorának maradékaival, akkor muszáj kreatívnak lenni
Túlsúly ellen AB0-diéta
Túlsúly ellen AB0-diéta
A karácsonyi eszem-iszomnak megvan a böjtje. Tegye fel a kezét, aki még soha nem állt rá a mérlegre január elején, és nem szisszent fel: na, jó, akkor jövő héttől saláta és edzőterem.  
Kíváncsi vagy az Év éttermére?
Kíváncsi vagy az Év éttermére?
Mi lehet jobb egy méltán felkapott étterem fogásainak a kóstolgatásánál? Hát tíz ilyen étterem fogásainak végigfalatozása. Ott voltunk, megnéztük, és meg is kóstoltuk!         
Jaj, de jó a habos sütemény!
Jaj, de jó a habos sütemény!
Nemcsak mogyoró, alma és citrom is van a tetején!
Hájassal szép az élet
Hájassal szép az élet
A hagyományos népi konyha koronázatlan királynőjének is eljött a szezonja – éljen a tél, a mínuszok,  a disznóvágás, és az ilyenkor beszerezhető sertésháj. Készítsük el együtt a hájas tésztát!
Foodapest, de csodás!
Foodapest, de csodás!
Második alkalommal nyitott meg a Hungexpón egyszerre két élelmiszer-ipari kiállítás, a Foodapest és az UKBA. Gyertek, és kóstolgassatok velünk Ti is!