Ízek, fűszerek, friss zöldség, gyümölcs, édesség. Imádom. Címszavakban az ars poeticám ennyi.
Régóta kotyvasztok. Mert így nevezem azt, amit csinálok, ha megkérdezik tudok-e. Ugyanis vagy jó kis recepteket lesek le innen, vagy a spájzban, hűtőben fellelhető alapanyagokból dobok össze valamit, alaprecepteket így feltuningolva, leegyszerűsítve. Mikor mire van lehetőség.
Nagymamám főszakács volt. Sokat jártam be a konyhába, főképp kóstolni. Közös főzés öröme vele kimaradt, nem annyira szerette ha valaki bezavar a folyamatba. Tehát azóta főzőcskézek, sütök mióta ő már nem tud a családra főzni. Anyukám a családban mindenki számára ehető dolgokat készíti, "klasszikusabb" ételeket. Így maradt nekem az új receptek, ízek kipróbálása.
Nem hinném, hogy sok újat tudok hozni. Jó lenne viszont néha "kotyvasztás" után leírni, miből és mennyit használtam fel, mert édes kevés, hogy érzésből egyszer sikerül összedobálni valamit.
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.