Hobbi szinten szeretek sütni-főzni, igyekszem mindig valami újdonságot kipróbálni és kísérletezgetni :)
Már egy ideje rendszeres látogatója vagyok az oldalnak, és sok remek receptet találtam itt, gondoltam én is szívesen tagja lennék a közösségnek.
Hobbik
Hastánc, rajzolás, futás, sütés
Mióta főzök
2013-ban kezdtem az egyetemet Angliában, és ennek hatására kerültem személyes kapcsolatba a sütés-főzéssel. Eleinte inkább csak a túlélés céljából készítettem el egyszerűbb ételeket, de aztán felbátorodtam és egyre többféle receptet kipróbáltam és elkezdtem kísérletezgetni is. És rájöttem, hogy a sütést és a főzést már kifejezetten élvezem. Főleg a sütést, mert nagyon édesszájú vagyok :D És persze a legjobb megosztani a finomságokat ismerősökkel. :)
A hely, ahol főzök
Az épp aktuális konyhám (kollégium, albérlet, stb). Sajnos konyhák felszerelése sokszor hagy maga után kívánnivalót, úgyhogy gépek helyett marad a kézi megoldás. Alig várom, hogy legyen egy saját konyhám, amit végre úgy rendezek be, ahogy szeretnék.
Ars poetica a konyhában
Sütés és főzés = kísérletezgetés :)
Vagyis szívesen kipróbálok bármilyen újdonságokat, kevés receptet készítek el többször (na jó, van néhány kedvenc, amit azért igen). A recepteket főleg az internetről szerzem, akár magyar, akár külföldi oldalakról, és rengeteg kipróbálásra szánt recept van a tarsolyomban, és a jól sikerülteket szívesen megosztom itt is :)
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.