Ropogós sültkrumpli gyorsan 2. praktika

Ropogós sültkrumpli gyorsan 2.
hozzászólások (16)

Tudtad?

Hámozzuk, mossuk a krumplit. Hasábra vagy kockára (brassóihoz) vágjuk. Gyengén sós vízbe feltesszük főni. Az első forrásnál levesszük a tűzről, leöntjük a vizet róla. A krumplit tiszta konyhurára borítjuk pár pillanat alatt saját melegétől megszárad. Forró olajban (zsírban) megsütjük. Sokkal hamarabb sül meg, mint nyersen és finom ropogós:), belül omlós. Jó étvágyat!!!

Beküldte:   nekemannyima

Hozzászólások (16)

klar1955
klar1955p, 2014-03-28 08:49

Én elősütöm a krumplit és ha kihűlt, zacskózom és a fagyasztóba teszem. Akkor és annyit veszek ki belőle, amennyire szükségem van. Nagyon finom omlós lesz.
Ez a módszer arra is jó, hogy ha kezd fonnyadni, vagy csírázni a krumpli, így még megmenthető.

Timejja
Timejjasze, 2013-08-21 13:57

Nemrég találtam a praktikádra, és nagyon-nagyon bevált! A krumpli nem esett úgy össze, mint általában szokott sütés után, belül omlós, kívül ropogós mint a bolti hasábkrumpli, ráadásul gyönyörű aranybarna színe lett! :) Köszi!

edit-a
edit-asze, 2013-01-23 21:10

Így szoktam én is előfőzni, de nem zárom el forrásnál, főzöm még picit. Tepsiben sütöm meg, kis olajjal meglocsolom, és valamilyen sült krumpli fűszersóval megszóróm, összerázom, hogy mindenhol érje. Sokféle fűszersó létezik, változatossá lehet tenni ezt az egyszerű ételt.

gevi1931
gevi1931szo, 2012-11-03 16:58

Még finomabb lesz a krumpli, ha főzés után egy citrom levét rácsurgassuk, és csak utánna sütjük.

m.gaby
m.gabyszo, 2012-07-07 10:57

Végre megtanultam házilag finom ropogós sült krumplit készíteni :) Annyira nem szeretem ezeket a mű fagyasztott krumplikat. A párom is nagyon hálás érte, köszönöm :)

Andig88
Andig88sze, 2012-05-30 20:04

Most készítettem el. ISTENI!:)) Belül puha, kívűl gyönyörű aranysárga és nagyszerűen ropogós.

rolvisa
rolvisak, 2012-01-03 02:15

Én a mikróba teszem 3-4 percre,ez idő alatt a saját nedvességétől megpuhul,mehet az olajba.
Van egy kondukciós,infra sütőm, amibe olaj nélkül sül. Nagyon praktikus.

Dudás Lászlóné
Dudás Lászlónécs, 2011-07-21 14:55

ki fogom probálni,mert nagyon szeretem a sült krumpli,csak mire az egész adagot kisütöm az eleje már nem az igazi,lehet,hogy igy az marad köszi az ötletet

nekemannyima
nekemannyimacs, 2011-07-21 18:02

Egészségedre:))lehet sütőben is nagytepsiben is így hamarabb megpirul és kész.Ez most jutott eszembe:))

muszi20
muszi20sze, 2011-06-15 16:48

Anyukám is így szokta csinálni, eszméletlen finom így! Belül puha és "főtt" a külseje pedig ropogós, aranysárga.

nekemannyima
nekemannyimasze, 2011-06-15 20:05

aztán mi meg valamiért elfelejtjük....pedig finomabb és hamarabb is kész:)))én egy szakácstól tanultam.

GyEdy
GyEdycs, 2014-03-27 21:56

Én erre a módszerre teljesen véletlenül jöttem rá. Egyszer kimaradt a főtt krumpli, gondoltam átforgatom forró olajban. Ragyogó sült krumplim lett, azóta mindig így készítem.