Ropogós sültkrumpli gyorsan 2. praktika

Ropogós sültkrumpli gyorsan 2.
hozzászólások (17)

Tudtad?

Hámozzuk, mossuk a krumplit. Hasábra vagy kockára (brassóihoz) vágjuk. Gyengén sós vízbe feltesszük főni. Az első forrásnál levesszük a tűzről, leöntjük a vizet róla. A krumplit tiszta konyhurára borítjuk pár pillanat alatt saját melegétől megszárad. Forró olajban (zsírban) megsütjük. Sokkal hamarabb sül meg, mint nyersen és finom ropogós:), belül omlós. Jó étvágyat!!!

Beküldte:   nekemannyima

Hozzászólások (17)

klar1955
klar1955 p, 2014-03-28 07:49

Én elősütöm a krumplit és ha kihűlt, zacskózom és a fagyasztóba teszem. Akkor és annyit veszek ki belőle, amennyire szükségem van. Nagyon finom omlós lesz.
Ez a módszer arra is jó, hogy ha kezd fonnyadni, vagy csírázni a krumpli, így még megmenthető.

Raczne Anna
Raczne Anna sze, 2014-09-03 14:25

Kedves klar1955!
Most találtam rá erre az oldalra. Volna egy kérdésem. Mielőtt elősütöd a krumplit előbb egy kicsit megpárolod, mint ahogy a többiek irták? Vagy hámozod, elősütöd és mehet hülés után a zacskóba, majd a fagyóba. Engem ez nagyon érdekelne, mert nagyon szeretnék én is a fagyóba eltenni sütnivaló krumplit.

Timejja
Timejja sze, 2013-08-21 12:57

Nemrég találtam a praktikádra, és nagyon-nagyon bevált! A krumpli nem esett úgy össze, mint általában szokott sütés után, belül omlós, kívül ropogós mint a bolti hasábkrumpli, ráadásul gyönyörű aranybarna színe lett! :) Köszi!

edit-a
edit-a sze, 2013-01-23 20:10

Így szoktam én is előfőzni, de nem zárom el forrásnál, főzöm még picit. Tepsiben sütöm meg, kis olajjal meglocsolom, és valamilyen sült krumpli fűszersóval megszóróm, összerázom, hogy mindenhol érje. Sokféle fűszersó létezik, változatossá lehet tenni ezt az egyszerű ételt.

gevi1931
Livi / gevi1931 szo, 2012-11-03 15:58

Még finomabb lesz a krumpli, ha főzés után egy citrom levét rácsurgassuk, és csak utánna sütjük.

m.gaby
Gabriella / m.gaby szo, 2012-07-07 09:57

Végre megtanultam házilag finom ropogós sült krumplit készíteni :) Annyira nem szeretem ezeket a mű fagyasztott krumplikat. A párom is nagyon hálás érte, köszönöm :)

Andig88
Andig88 sze, 2012-05-30 19:04

Most készítettem el. ISTENI!:)) Belül puha, kívűl gyönyörű aranysárga és nagyszerűen ropogós.

rolvisa
Olgis / rolvisa k, 2012-01-03 01:15

Én a mikróba teszem 3-4 percre,ez idő alatt a saját nedvességétől megpuhul,mehet az olajba.
Van egy kondukciós,infra sütőm, amibe olaj nélkül sül. Nagyon praktikus.

Dudás Lászlóné
Dudás Lászlóné cs, 2011-07-21 13:55

ki fogom probálni,mert nagyon szeretem a sült krumpli,csak mire az egész adagot kisütöm az eleje már nem az igazi,lehet,hogy igy az marad köszi az ötletet

muszi20
Muszi / muszi20 sze, 2011-06-15 15:48

Anyukám is így szokta csinálni, eszméletlen finom így! Belül puha és "főtt" a külseje pedig ropogós, aranysárga.

GyEdy
GyEdy cs, 2014-03-27 20:56

Én erre a módszerre teljesen véletlenül jöttem rá. Egyszer kimaradt a főtt krumpli, gondoltam átforgatom forró olajban. Ragyogó sült krumplim lett, azóta mindig így készítem.