Csokimáz praktika

Csokimáz
hozzászólások (17)

Tudtad?

Én az alábbi módon készítem el a csokimázat a sütikre: 20 dkg porcukorba 2 ek kakaót, 2 ek napraforgó olajat és 3 ek forró vizet keverünk. 
Az napraforgó olajtól szép fényes lesz, viszont vigyázni kell a vízzel. Ha túl sok, elfolyik a máz. Inkább legyen keményebb, mert forró vízbe mártott késsel simán elsimítható a sütin.

Beküldte:   befa

Hozzászólások (17)

vizsu
vizsu szo, 2015-02-14 20:56

csokimáz 3 kanál főtt víz 3 kanál kakaó 20 dkg porcukor diónyi vaj. . 30 éve íg

Csokimáz:3 kanál főtt víz 3kanál kakaó, 20 dkg porcukor, diónyi ráma. Vizet lehet még többet is hozzáadni, ha nagyon tömény. 30 éve ezt használom mindenfajta süteményre.

yeti0616
yeti0616 v, 2014-12-21 11:58

nekem azért nem jön be a sima olvasztott csoki, mert túl sűrű, és nem egyszerű vékonyra kenni, most éppen habos islerre akarom, és a hab nem bírja ha telenyomom csokival , meg arra csak kevés kell...
Szóval most arra keresek vmit, hogy az olvasztott csokiba mennyi margarint keverjek, hogy még biztosan visszakeményedjen, de vékonyabban kenhető legyen a csoki

befa
befa / befa v, 2014-12-21 15:18

Sajnos erre nem tudok Neked válaszolni :( Én mindig ezzel a módszerrel készítem, nálunk ez vált be .

grobo
grobo h, 2014-12-08 21:39

Tudok ennél egyszerűbb és egészségesebb receptet valódi csokimázra (nem ilyen utánzatra), amihez egy hozzávaló kell: minőségi csokoládé!

A csokimáz pedig úgy lesz szép, ha a csokoládét temperálod, semmilyen étolaj-cukor nem kell hozzá, víz meg főleg nem!

befa
befa / befa k, 2014-12-09 06:43

Ezen az oldalon mindenki közzé tehet egy-egy általa elkészített receptet.
Nem kell másoknak úgy csinálni ahogy ő, csupán egy lehetőség.... Mint ahogy ez a recept is!

Koksz
Koksz cs, 2014-11-13 19:52

Én is hasonlóan készítem, csak szoktam bele tenni különböző aromákat (rum, vérnarancs, vanília) néhány csepp a sütivel harmonizálva, kellemes ízt ad. Akkor jó, ha éppen csak folyik, olyan, mint a habarcs.

befa
befa / befa k, 2014-12-09 06:41

Nagyon jó ötlet az aroma... Köszi, ki fogom próbálni úgy is!! :)

befa
befa / befa v, 2014-03-16 07:06

Szia! Dehogy vagy bamba!
Csak forró vizet kell rákanalazni a kakaós masszára, összekeverni, és mehet a tészta tetejére. Először kevesebb forró vizet tegyél rá, hogy ne legyen túl híg, keverd ki jó alaposan, és apránként annyi vizet tegyél hozzá, hogy kenhető masszát kapjál.

Nyuhnyi
Nyuhnyi szo, 2014-01-18 10:47

Szia!
Én mozart golyót szeretnék bevonni ezzel a módszerrel, mert a bolti bevonókat nem szereti a család. Majd megírom sikerült-e, de a leírás alapján jónak tünik :-)

befa
befa / befa v, 2011-10-23 10:30

Szia!
Igen, így tökéletes, ahogy leírtad. Én viszont évek óta a saját, pontosabban az anyósom receptje szerint készítem el :)

gevi1931
Livi / gevi1931 szo, 2011-10-22 07:11

CSOKIMÁZ:

8 dkg vaj, 8 dkg porcukor 1-2 percig főzzük,2 evőkanál étkezési keményitő,1 pupozott evőkanál holland kakaó, szitálva,simára keverjük, 1 evőkanál tejjjel, Rákenjük a tésztára / zserbó, torta, kuglóf, vagy bár mire/

Nagyon szép kemény nem töredezik hamar szárad.

Medsyst.e
Medsyst.e p, 2015-08-28 13:08

Kipróbáltam a fenti (Livi/gevi1931) csokimázat,mindenkinek ajánlom! Először megijedtem,mert kicsapódott a vaj,de a tejet is hozzátéve csodásan sima lett. Könnyen kenhető,ez az adag egy gáztepsin sült tészta tetejére elég. Köszi Livi!