Csokimáz praktika

Csokimáz
hozzászólások (6)

Tudtad?

Én az alábbi módon készítem el a csokimázat a sütikre: 20 dkg porcukorba 2 ek kakaót, 2 ek napraforgó olajat és 3 ek forró vizet keverünk. 
Az napraforgó olajtól szép fényes lesz, viszont vigyázni kell a vízzel. Ha túl sok, elfolyik a máz. Inkább legyen keményebb, mert forró vízbe mártott késsel simán elsimítható a sütin.

Beküldte:   befa

Hozzászólások (6)

befa
befav, 2014-03-16 07:06

Szia! Dehogy vagy bamba!
Csak forró vizet kell rákanalazni a kakaós masszára, összekeverni, és mehet a tészta tetejére. Először kevesebb forró vizet tegyél rá, hogy ne legyen túl híg, keverd ki jó alaposan, és apránként annyi vizet tegyél hozzá, hogy kenhető masszát kapjál.

Nyuhnyi
Nyuhnyiszo, 2014-01-18 10:47

Szia!
Én mozart golyót szeretnék bevonni ezzel a módszerrel, mert a bolti bevonókat nem szereti a család. Majd megírom sikerült-e, de a leírás alapján jónak tünik :-)

befa
befaszo, 2014-01-18 11:14

Szia! Szurkolok, bár ezt igazán nem lehet elrontani :)

befa
befav, 2011-10-23 10:30

Szia!
Igen, így tökéletes, ahogy leírtad. Én viszont évek óta a saját, pontosabban az anyósom receptje szerint készítem el :)

gevi1931
gevi1931szo, 2011-10-22 07:11

CSOKIMÁZ:

8 dkg vaj, 8 dkg porcukor 1-2 percig főzzük,2 evőkanál étkezési keményitő,1 pupozott evőkanál holland kakaó, szitálva,simára keverjük, 1 evőkanál tejjjel, Rákenjük a tésztára / zserbó, torta, kuglóf, vagy bár mire/

Nagyon szép kemény nem töredezik hamar szárad.