Tudtad, hogy van fiú és lány spárga? Az egyik finomabb, mint a másik!
Itt a spárgaszezon, most pedig eláruljuk, hogy tudod megállapítani, milyen nemű a spárga. Hogy miért fontos ez? Mert az egyik még finomabb ízű, mint a...
Szász NóriItt a spárgaszezon, most pedig eláruljuk, hogy tudod megállapítani, milyen nemű a spárga. Hogy miért fontos ez? Mert az egyik még finomabb ízű, mint a...
Szász NóriA rebarbara talán kevéssé ismert és használt alapanyag hazánkban, ami nagy kár. De sebaj, azért vagyunk itt, hogy ezen változtassunk, például olyan isteni receptekkel, mint...
Lakos BenedekSajnos nem nagy titok, hogy minden, de tényleg minden finomabb bundázva. Még a Snickerst meg a fagyit is kirántják egyes elvetemült személyek, miért is lenne...
NosaltyValamiért minden olasz nyaralás során evidensnek tűnik, hogy az ember végtelen mennyiségű tésztát és pizzát fogyaszt el – amivel természetesen nincs is baj, csak emellett...
Lakos BenedekA sütésmentes torták sokszor kihúzhatnak minket a csávából vagy felmenthetnek a komolyabb cukrászmunka alól. A megfelelően ízesített, krémes tortarészen kívül szenteljünk ugyanannyi figyelmet az alapnak...
Lakos BenedekIsmét elérkeztünk az év azon csodás szakához, amikor halmokban áll a zsenge spárga a piacokon, boltokban. Ha idén tényleg különleges formában fogyasztanánk, párosítsuk az alábbi...
Lakos Benedek„Én nem fogok soha megváltozni a körülöttem lévő emberek felé csak azért, hogy mennyi pénzem van. Ugyanúgy meg fogok állni a kamionos barátommal a kifőzdében,...
NosaltyNégy éve már, hogy Kálmán Éváék gondoltak egy merészet, és a kunmadarasi sörözőjüket vendéglővé alakították, amivel kezdetét vette a Ferdinánd Bisztró sikertörténete. Olvassátok velük készült...
Kormos LiliÁltalában sima palacsintákat sütünk, ha megkívánjuk ezt a házilag is gyorsan elkészíthető finomságot, most azonban egy pici csavart tettünk a tésztájába. Süss te is kakaós...
GrétiSzívesen kanalazol bele egy finom sajttortába vagy egy almás rétesbe? De tudod, honnan származnak ezek a mennyei finomságok? Most tesztelheted tudásod!
NosaltyBeindult a spárgaszezon, de nem tudod, mihez kezdj a harsány zöldséggel? Ne keress tovább: ez a krémes, sajtos rakottas a tökéletes módja a tavasz csúcsán...
Hering AndrásIzgalmas gasztrohelyek százaival tartjuk a lépést a világ fősodrával. Budapest romantikája és bája azonban a reformkori és századfordulós építészetében, ekkorról fennmaradt emlékeiben is rejlik. A...
NosaltyBajor lúgos perec, currys ketchuppal megkínált gőzölt fűszeres kolbászka, sör, sör és sör. De a világ egyik legfiatalosabb városa azért egyéb gasztronómiát is tartogat az...
Pákozdi NóraA mogyoróvaj már egyre gyakrabban megforduló alapanyag a magyar konyhákban is, így nem árt, ha jobban megismerkedünk vele. Nézzük meg például, miben térnek el a bolti változatok a házilag készített krémtől.
Ha szívesen elsajátítanád az aromákban gazdag, fűszeres tagine vagy más közel-keleti fogások készítésének művészetét, akkor ehhez elengedhetetlenek lesznek az alábbi konyhai eszközök.
Otthon Tippünkben eláruljuk, hogy mi az, amiről ne felejtkezz meg, ha rendszeresen használsz airfryert otthon.
Általában az ételválasztás sorrendjében előbb áll a főétel, és csak utána a köret. De mi lenne, ha ezt kivételesen megfordítanánk? A krumplipüré esetében ez nem lesz nehéz, hisz' úgyis imádjuk, mindegy, mi kerül mellé.
Ki ne szeretné, ha levesében nem kockázott húsdarabkák, hanem izgalmasan kereded húsgombócok lapulnak? Edd ki mindet, de a zöldségekről se felejtkezz meg!
Süss ma egy finom tarját, mert megérdemled! Ha húst ennél, akkor hagyd most az unásig ismételt csirkét, kerüljön ma masszív cigánypecsenye vagy konfitált mustáros tarja az asztalra!
Bár javában dübörög a tavasz, továbbra is előfordulhatnak talaj menti fagyok és lehűlések, éppen ezért érdemes felkészíteni erre a növényeidet.
NosaltyÖrdög Nóra csodás idomaiért még koplalni is képes.
NosaltyA mogyoróvaj már egyre gyakrabban megforduló alapanyag a magyar konyhákban is, így nem árt, ha jobban megismerkedünk vele. Nézzük meg például, miben térnek el a bolti változatok a házilag készített krémtől.
Lakos BenedekItt a spárgaszezon, most pedig eláruljuk, hogy tudod megállapítani, milyen nemű a spárga. Hogy miért fontos ez? Mert az egyik még finomabb ízű, mint a másik!
Szász NóriA főzés, valljuk be, nem teljesen veszélymentes. A konyhai baleseteken kívül különböző élelmiszer-higiéniai bakikat is elkövethetünk. Nézzük, melyek a leggyakoribbak.
NosaltyAki a carbonarát szereti, rossz ember nem lehet: a szaftos, rengeteg parmezánnal és tojássárgájával készülő tésztaétel lépten-nyomon elrabolja a szíveket (és gyomrokat)...persze nem véletlenül. Most csípősen, japán udontésztával készítettük el, lássuk, így is bejön-e nektek...
Amikor beköszöntenek az első _tényleg_ melengető tavaszi napok április táján, mi már dörzsöljük a tenyerünket, mert a spárgaszezon is közel. Most sem történt ez másképp: ezúttal pedig egyszerű, olasz ihletésű tésztát főztünk a zöldspárgánkból krémes tejszín, szaftos sült bacon, zsenge zöldborsó és üde tárkony (!) kíséretében.
A tavaszi szezon legzsengébb gyermeke, a hónapos retek frissen harsan, ha beleharapunk – persze csak akkor, ha megfelelően tároltuk odahaza. Ellenkező esetben megfonnyad szegény: szerencsére még ilyenkor is menthető, a Napi Tipp mutatja, miként!
A tavaszi jóidő miatt idén korán kibújt a földből a medvehagyma: így talán kicsit kapkodni is kellett az aromás levelek felhasználásával. Ha esetleg valamire még nem került sor, az alábbi cikk hoz 6 receptet, amelyekben még eltűnhetnek az utolsó csokrok.
Ha úgy imádjátok a sós ropogtatnivalókat, mint mi, akkor ezt a sajtos kekszet egyszerűen ki kell próbálnotok! Se alapanyagból, se időből nem igényel sokat, viszont valamilyen kéksajtot érdemes beszerezni hozzá, mert az adja meg a karakteres ízét.
A masala chai népszerűségi diadalmenete cseppet sem meglepő: a fűszeres, forró tea egyfelől megadja a napindításhoz szükséges koffeinlöketet, másfelől léleksimogatóan fűszeres, karamellás ízű, ami kortyolgatás közben egész egyszerűen feltölti az energiaraktárainkat.
Karfiol, sütve a legjobb, a levesbe is így kerüljön! Megmarad a saját aromája, a többi zöldséggel pont annyira keveredik, ami még hagyja egyedileg kibontakozni.
Medvehagyma, sárgarépa, retek, sóska, spenót, a hó vége felé pedig talán már zöldspárga és eper is rendelkezésünkre áll majd, hogy a legfinomabb ételeket alkossuk meg a konyhánkban. Áprilisi receptajánlónk következik a legszebb ötletekből válogatva!
Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most áprilisi, tavaszi fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.
Régi-új kedvenc a pudingos süti. Lehet sokat foglalkozni vele, házi krémet főzni hozzá, de minek, úgy jó, ahogy van, ne hagyjuk, hogy elveszítse az egyéniségét!
Imádjuk a tejfölt, a tejfölös süteményekről nem is beszélve! A babapiskótával és citrommal párosított desszert jénaiban készítve az igazi, ahol gyönyörűen kirajzolódik minden apró részlete és rétege. Idénygyümölcsökkel díszítve még ínycsiklandozóbb érzéki csalódást okoz.
Még addig használjuk ki a medvehagymaszezont, amíg tart, hiszen mindenki tudja jól, hogy túl hamar ér véget! Mi most puha pogácsába sütöttük, és hát mondani is felesleges, hogy nagyon jól állnak egymásnak.
Egy újabb izgalmas formát ölt a sokszínű fánk, hogy ne csak farsangkor jusson eszünkbe megsütni. Akár húsvétkor is meglephetjük vele a vendégeket!
A rizottó az az étel, amiről sokan azt hisszük, tévesen, hogy csak az olaszok főzhetik tökéletesre. Pedig abszolút nem így van, csak pár alapszabályt kell szem előtt tartani! Tavasszal pedig mi mással készíthetnénk, mint a fokhagymás ízjegyekkel megáldott, buján zöld medvehagymával?
Nem is recés a teteje, nincs rászórva semmi, ízben is inkább semleges: azt hihetnénk, hogy a burgonyás pogácsa nem tud túl sok mindent felmutatni. Amit azonban nagyon tud, az a puha állag: ebben tényleg lekörözi az összes társát. De mégis mitől lesz ilyen istenien légies? A cikkből kiderül.
Jó hírünk van a forrólevegős sütők szerelmeseinek, ugyanis nemcsak ínycsiklandozó főételek készülhetnek ebben a praktikus konyhai gépben, hanem édes és sós rágcsálnivalók is.
Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?
Indítsuk az ebédet egy könnyed, de laktató szárzellerkrémlevessel, amit kövessen szaftos, tunkolható, paradicsomos-babos csirkeragu, a sort pedig almavajjal csavart csigák zárják.
Mint a legtöbb kerti fát, cserjét és bokrot, a csodás illatú és kinézetű orgonát is meg kell néha metszeni, hogy igazán egészséges legyen, és kertünkben is pompásan mutasson.