A világ egyik legjobb cukrásza így varázsol nyarat a télbe

Cédric Grolet, akit 2017-ben a világ legjobb cukrászának választottak, gyönyörű sütigyümölcsökkel kápráztat el minket.

Cédric Grolet lett 2017-ben a világ legjobb cukrásza a Les Grandes Tables du Monde prominens cukrászokból álló zsűrije szerint - írja a Fine Dining Lovers. Az ilyen állítások általában nagy vihart kavarnak, hiszen sokan úgy vélik, nehéz megítélni egy ilyen végtelenül szubjektív kérdést. Az azonban tény, hogy Grolet süteményei egészen lenyűgözőek. Többek között a Rubik-kockát is újragondolta sütiként a francia mester, de mi most a különleges, megszólalásig élethű gyümölcs formájú tortácskáit fogjuk bemutatni nektek. 

A mandula alakú sütiben friss mandula és koriander van, a cseresznye tárkonyos cseresznyét rejt, a barackban verbénás barack van, az almában pedig kapros alma, az aranyló mogyorót mintázó sütiben pedig mogyorókrém lapul.

A sütemények lágy, ám mégis formatartó burkát csokoládé ganache (csokoládékrém) segítségével alakította ki a díjnyertes cukrász, aki Alain Ducasse egyik éttermében, a Le Meurice-ban dolgozik.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Gyönyörködj te is Julia Child kedvenc márkájának karácsonyi csodáiban!

(címlapkép: ying c.)

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!