Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadiúj nyári étlappal mutatkozott be a Baraka új brazil séfje - ott voltunk, elállt a szavunk!

Ha egyszer jutsz el igazán elegáns étterembe, hogy tökéletes gourmet ételeket kóstolhass, válaszd mondjuk a Barakát. Mi csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni róla.

Meghívtak minket, elmentünk, és ezüst tálcán hordoztak minket - házi kenyérválaszték, több fogásos degusztációs menü, hozzá kiváló borpárosítás, és egy ízig-vérig profi, szakértő, mégis nagyon kedves és alázatos csapat.

Az apropó a Baraka megújuló nyári menüsora és az új, brazil séftehetség, André Bicalho bemutatkozása volt, aki mostantól Bíró Norbert séffel dolgozik együtt, egymást inspirálva.

André a 2 Michelin-csillagos étteremben, a Villa Renée Lalique-ban a 3 Michelin-csillagos séftől, Jean-Georges Kleintől tanult. Az itt eltöltött fél éves ösztöndíja után került a Barakába. Korábban - többek közt - a Cevichería Munay head chefje volt Brazíliában.

Mi inspirálta a nyári étlapot?

"A nyár a szórakozás, az életöröm, a munka utáni testi-lelki felfrissülés időszaka - ezt a vakációra emlékeztető életérzést akartam átültetni a tányérokra is, frissen rezonáló alapanyagokkal, aromás fűszerekkel, a textúrákkal való játékkal, vibráló színekkel, bújtatott hozzávalókkal (mint például a homár). A nyári menünk rendkívül színes, csak úgy ragyog a tányérokon. Tökéletes kulináris élményt nyújt, mely passzol a nyáron még inkább pezsgő fővároshoz" - meséli André.

Kiknek ajánlja az étterem ezeket a fogásokat?

"Mindenkit szívesen látunk, a "die-hard" fine-dining rajongótól a kíváncsi újoncig, a lényeg a kifinomultság! A vendégnek tudnia kell, miért csináljuk, amit csinálunk: mert boldoggá akarjuk tenni őket az ételeinkkel, ez a szenvedélyünk, és mindig többre, jobbra törekszünk, kombinálva a klasszikust az új trendekkel. El kell jönni, a fine diningról mi gondoskodunk - mindez pedig mindenki szeme láttára történik, nyitott konyhánkban. Egy örökké szóló élményt szeretnénk nyújtani" - teszi hozzá.

A nyári kínálatból:

Gratulálunk a csapatnak, és köszönjük a meghívást Leorának és Davidnek, a hely tulajdonosainak és megálmodóinak!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Tükörtojástól a Szent Jakab kagylóig: ilyen ételkölteményekkel vár az A’la Maison Grand új vacsorakínálata

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!