Titkos fine dining vacsora egy piacon - mert ott is van élet a sült kolbászon túl

Igazi műalkotásokat tálalt elénk Krasznai Norbert séf és csapata. Ha szeretnél, te is megismerkedhetsz a Société Gasztro fogásaival.

Hozzánk hasonlóan már valószínűleg ti is várjátok, hogy bebarangoljátokSociété Házat, ahol a divat, a gasztronómia és a képzőművészet is helyet kap majd. A nyitásig még egy picit várni kell, de addig is a Hold utcai piacon, a Société.démo Gastroban lehetőség nyílik belekóstolni a hely gasztronómiai kínálatába. Krasznai Norbert és csapata egy hatfogásos menüsorral most minket is bevezetett a kulisszák mögé.

Az#artontheplate koncepció alapján igazi műalkotásokat volt lehetőségünk megkóstolni. Azok, akik szerint nem lehet a látvánnyal jóllakni, tévednek. Különleges textúrákkal találkozhattunk a tányérokon, és hat kitűnően tálalt fogást kaptunk: kecskesajtot, malaccsászárt, erdei gombát pisztránggal, vaddisznót feketegyökérrel és tonkababbal felturbózott étcsokoládét. Az ételeket magyar pincészetek minőségi boraival, a desszertet pedig egy csokoládés-vaníliás, kézműves barna sörrel kísértük.

A mi személyes kedvencünk a vaddisznó volt, melyet egy különleges, hosszú órákon át készített, kávéval megbolondított jus-vel öntöttek le, és feketegyökérrel, kelbimbóval és kakukkfűvel tálaltak. Íme:

Ha szeretnéd te is megismernia hamarosan nyíló Société Ház #artontheplate gasztrokoncepcióját, akkor megteheted a következő Sneak Peek pop-up vacsorán. De a Hold utcai piacra betérhetünk egy két- vagy háromfogásos ebédre, vagy vacsorára.

Société.démo Gastro

Asztalfoglalás/ Reservations: gastro@societebudapest.com / +3630 4917404

Nyitvatartás:H: 11.00-17.00K-P: 11.00-18.00SZo: 09.00-16.00

Ezt már olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Szerelmi vallomás a "banyatankomhoz" - Igen, jól olvastátok

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?