Szabadtűzön bemutatkozó - ciderrel és chorizóval

Nem is lehetne jobban indítani egy bemutatkozást, mint valami disznósággal, ami jelenesetben chorizo formájában érkezik. Természetesen a szabadban készítve, tűzön sütve!

Évek óta szeretek túrázni járni: legyen szó nyári tikkasztó hőségben való gyaloglásról, vagy téli hótalpas, orkánerejű embert próbálásáról. Viszont a hegyen való szenvedésen, és a menedék-házakban lefojtott tátra teák bűvöletén túl, mindig marhára hiányzott, hogy valami jót ehessek a túra közben. Mert ugye köztudott, hogy ilyenkor a kalória bevitelt fokozni kell, amit nyilván rendesen meg is teszek én is - fokozott müzliszelet, és energiazselé formájában-, de hát ez egy foodie-nak, mint nekem, eléggé szolid.

Így jutottam arra az ötletre, hogy túráim során olyan komfortos kajákat fogok készíteni, amihez maximum egy vasserpenyőre vagy gázfőzőre van szükség, a szabad tűzön való főzéshez. Aztán ezt szívesen meg is osztom a többi emberrel, mert nyilván rajtam kívül is sok ember ábrándozik, a szabadban való főzésen.

Mert 2017 a zöldbe menekülés éve, ahogy a különféle social média felületeket vizslatom.

Az arcok akik idáig a menő hipszterség égisze alatt a Madách tér különböző egységei előtt próbálták megfejteni, hogy miben rejlik az élet értelme, azokat egyre többet látom kiszabadulva a természetbe, ami nagyon derék és egészséges dolog.

A szabadban főzés pedig egyáltalán nem fikció, mert majd meglátjátok, hogy az ég világon semmi extra dologra nincs szükség, csak pár hozzávalóra, egy príma vasból készült edényre, és tűzre a szabadban, na megy egy ukulelére, hogy ne csak a pacsirták daloljanak. Így készülnek majd okos és pazar ételek Szabadtűzön!

RECEPTÉRT KLIKKELJETEK IDE!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!