Csevaptúladagolást kaptunk Szkopjéban, és 800 Ft-ból jóllaktunk
Pár hónapja jött az ötlet, hogy el kellene menni valamelyik csevapfellegvárba egy hétvégére szétenni magunkat, csak a helyszín volt kérdéses.
Emberméretű túrazsákból pattintottam olyan vajas csirkét a Tátrában, hogy csak na
A nyári emlékeket télen a legjobb visszapörgetni a fejünkben...például azt az esetet, amikor  emberméretű túrazsákomból olyan wannabe vajas csirke pattant ki, hogy csak na!
Könnyed, verítékmentes kirándulás a Mátrában, sült céklás-diós pirítóssal és borral
Mátrai kirándulásom most is - mint mindig - komoly fáradtsággal ért véget, ezért volt jó a végén összedobni egy gyors, sült céklás-gomolyás uzsonnát. (x)
Parázs hangulat Etyek szőlősorai között - avagy sült karaj szőlőmártással és kecskesajttal, saját kézből
Etyek, várjál, megyek! Ezt sose hagyhatom ki, de igazából miért is tenném? Számomra ez a kis falu még sokkal többet jelent, mint a kiváló borok, vagy a híres filmstúdió. (x)
Tokaji aszús libamell mazsolával és puliszkával - mindezt a szőlőtőkék közt, a szabadban rittyentettem össze
Mondom én, hogy ősszel a legszebb a természet, és ez többszörösen érvényes Tokajra, melyet megfűszerez az aszú és a libalakoma a szabadban - ez Márton-napon kijár nekünk! (x)
A levendula egyáltalán nem a szekrénybe való...hanem például a húsgolyóba!
Pannonhalmáról sokunknak az Apátság jut elsőre eszébe, pedig joggal híres levendulaföldjéről is. Én most a húshoz is dobtam egy keveset a virágból, ezt nézzétek! (x)
SZABADTŰZ: Ugráltak a patakból a halak, én meg lencsés-kolbászos komfort-foodot főztem, mint egy igazi férfi
Mióta elmondhatom, hogy komolyabban foglalkozom a szabadban főzéssel, nyilván rengeteg időmet veszi el az is, hogy megtaláljam a legzsenibb, kint is elkészíthető ételeket. 
Ha túlláttok a hawaii és songokus maszlagon, akkor most talán meg is kóstolhatjátok a budapesti pizzák Szent Grálját
Digó, pizza, pop up, Napoli! Ezek nem a scrabble játékmenetemhez kellenek, hanem eme szavak egy egészet alkotnak, amik ezen a hétvégén valóra is válnak a Szabadság téren!
Jöjjetek és faljátok! - A mac and cheese evangéliumának alapjai
A sajtos makaróni, közismertebben a mac and cheese, és a köztem levő szerelem pár éve indult. Rajongok érte, és a legnagyobb örömömre a szabadban is elkészíthető!
SZABADTŰZ: Ínyenc falatok az erdőben? Bebizonyítom, hogy nem lehetetlen
Noha mindjárt véget ér a nyár, szerintem ilyenkor a legjobb járni az erdőt, mert zseniálisak a körülmények. A cikkből kiderül, hogy legyünk odakinn is ínyencek. (X)
Gyorstalpaló öntöttvas serpenyődhöz - vásárlás és ápolás. Figyelem, tapasztalatból írt sorok következnek!
Szeretnél Te is belépni az öntöttvas serpenyősök klubjába, de túl sok a mendemonda? Olvasd el a tapasztalataimat és tanácsaimat, útmutatásommal nem lőhetsz mellé. Remélem.
SZABADTŰZ: A kerekerdei legénybúcsú és a pásztortarhonya meséje - VIDEÓVAL
Nemrég volt egy legénybúcsúnk, ami igaz, hogy nem volt olyan extrém, mint egy Másnaposok mozi, de felejthetetlen marad. Íme a történet egyik főszereplője, a pásztortarhonya!
SZABADTŰZ: A Tátra és a Rysy és - nyilván - a sztrapacska meséje
A következőkből kiderül, honnan is jött a Szabadtűz gondolata. A hegyeknek és a tátrateának nem kevés szerepe volt a dologban. 
SZABADTŰZ: "Okosétel" a szabadban, mert nem csak a telefon és számítógép lehet az - VIDEÓ
Manapság már mindenünk "okos", főleg a telefonunk, miért nem lehetne az ételünk is az? Ráadásul, hogy teljes legyen a döbbenet, egy szabadban elkészített ételről lesz szó... 
Hibachi, aki nem a szomorú szamuráj, hanem a nyár zsebgrillezője
A Hibachi nevéből sejthetően Japánból származik, és kisebb faszenes grillezőt takar, amivel most akár Te is sütögetheted húsaidat a szabadban vagy otthon - esetleg az utcán.

Korábbi bejegyzések