SZABADTŰZ: Ugráltak a patakból a halak, én meg lencsés-kolbászos komfort-foodot főztem, mint egy igazi férfi
Mióta elmondhatom, hogy komolyabban foglalkozom a szabadban főzéssel, nyilván rengeteg időmet veszi el az is, hogy megtaláljam a legzsenibb, kint is elkészíthető ételeket. 
Ha túlláttok a hawaii és songokus maszlagon, akkor most talán meg is kóstolhatjátok a budapesti pizzák Szent Grálját
Digó, pizza, pop up, Napoli! Ezek nem a scrabble játékmenetemhez kellenek, hanem eme szavak egy egészet alkotnak, amik ezen a hétvégén valóra is válnak a Szabadság téren!
Jöjjetek és faljátok! - A mac and cheese evangéliumának alapjai
A sajtos makaróni, közismertebben a mac and cheese, és a köztem levő szerelem pár éve indult. Rajongok érte, és a legnagyobb örömömre a szabadban is elkészíthető!
SZABADTŰZ: Ínyenc falatok az erdőben? Bebizonyítom, hogy nem lehetetlen
Noha mindjárt véget ér a nyár, szerintem ilyenkor a legjobb járni az erdőt, mert zseniálisak a körülmények. A cikkből kiderül, hogy legyünk odakinn is ínyencek. (X)
Gyorstalpaló öntöttvas serpenyődhöz - vásárlás és ápolás. Figyelem, tapasztalatból írt sorok következnek!
Szeretnél Te is belépni az öntöttvas serpenyősök klubjába, de túl sok a mendemonda? Olvasd el a tapasztalataimat és tanácsaimat, útmutatásommal nem lőhetsz mellé. Remélem.
SZABADTŰZ: A kerekerdei legénybúcsú és a pásztortarhonya meséje - VIDEÓVAL
Nemrég volt egy legénybúcsúnk, ami igaz, hogy nem volt olyan extrém, mint egy Másnaposok mozi, de felejthetetlen marad. Íme a történet egyik főszereplője, a pásztortarhonya!
SZABADTŰZ: A Tátra és a Rysy és - nyilván - a sztrapacska meséje
A következőkből kiderül, honnan is jött a Szabadtűz gondolata. A hegyeknek és a tátrateának nem kevés szerepe volt a dologban. 
SZABADTŰZ: "Okosétel" a szabadban, mert nem csak a telefon és számítógép lehet az - VIDEÓ
Manapság már mindenünk "okos", főleg a telefonunk, miért nem lehetne az ételünk is az? Ráadásul, hogy teljes legyen a döbbenet, egy szabadban elkészített ételről lesz szó... 
Hibachi, aki nem a szomorú szamuráj, hanem a nyár zsebgrillezője
A Hibachi nevéből sejthetően Japánból származik, és kisebb faszenes grillezőt takar, amivel most akár Te is sütögetheted húsaidat a szabadban vagy otthon - esetleg az utcán.
14+1 alapkellék szabad tüzes főzésekhez, amikre még Bear Grylls sem gondolt
Szeretnél a szabadban főzni, de nem tudod, mik az alapkellékek, amikre mindenképp szükséged lehet? A következő útmutatóval Te is az erdők és hegyek gasztro-mikulása lehetsz!
Víz, part, tojás és nádi hegedű
Nyáron az ember a vízpart mellé vágyik. Hát vedd te is arra az irányt, de vigyél magaddal tojást, és dobd be a szabad tűzbe: nagyjából így kész is a remek tojáspörkölt!
A fakocka egyszerűségű, de mégis különleges lecsó: a Shakshuka
Minden országnak megvan a megfejtése a lecsóra, így Izraelnek is. Cikkünk után ha nem is rohansz azonnal a szabadba, hogy elkészítsd, de a konyháig tuti szélvészként söpörsz!
Szalonna, veríték, Muzsla-csúcs egy történetben
Az első Szabadtűz-recept után, egy újabb pofonegyszerű, de mégis óriásokat is kajakómára kényszerítő étellel jelentkezek, amiben van tojás, bacon és krumpli is. All-in-one.
Szabadtűz bemutatkozó - ciderrel és chorizóval
Nem is lehetne jobban indítani egy bemutatkozást, mint valami disznósággal, ami jelenesetben chorizo formájában érkezik. Természetesen a szabadban készítve, tűzön sütve!