Nem fogod kitalálni, mit rejtenek ezek a japán csodacsomagok

A szusit általában algából készült norilapba tekerik, de van egy különleges szusiverzió, amit datolyaszilva-levélbe rejtenek el.

A magyarul izgalmasan hangzó,kaki no ha sushit nem norilapba, hanem a datolyaszilva levelébe tekerik. A Japánban kedvelt, a természet szépségét kihangsúlyozó kis csomagok az év nagy részében vibráló zöldben pompáznak, de az ősz beköszöntével a vörös és a sárga különböző árnyalataiban tündökölnek. A norilappal szemben a datolyaszilva-levél nem ehető, így az csak látványos borítása a szusinak - írja a Rocketnews.

AYamanobe nevű szusibódéban Sakurai City lakói csak datolyaszilva-levélbe tekert, ecetes, cukros falatkákat vásárolhatnak. Feltétnek japán makrélát vagy lazacot kérhetnek rá a szusiimádók, akik hosszú, tömött sorokban várnak sorukra a bódénál.

datolyaszilvafa

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Nem tudod, milyen egy igazán finom paleo keksz? Franziska megmutatja neked!

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.