Karfiol, cukkini és répa - a zöldségfagyi az új sztár

Ami egészséges, úgy tűnik, képes arra, hogy az egyik legkedvesebb ételünknek, vagyis fagyinak álcázza magát. Íme, így csinálja.     

A fagyi akkor az igazi, ha finoman krémes, és a csokoládétól, vaníliától lágy, kényeztető íze van. Ezzel a világgal nehezen férnek össze a zöldségek, pedig a floridaiJessica Levison a kedvenc nyári édességünkben bizony egy keveset belőlük.

Jessica nem zöldségízű fagyikat készít, hanem vaníliás, epres, mentás, csokis és vattacukros finomságokat. Minden ízhez választ egy semleges zöldséget, ami tulajdonképpen a fagyi "testét" adja - írja a Delish.

A csokisban karfiol, az epresben répa, a vattacukrosban cékla, míg a vaníliásban cukkini bújik meg. A mentás jégkrém spenóttal készül.

A Peekaboo fagyikat egyelőre csak az Egyesült Államokban forgalmazzák. Online lehet megrendelni a finomságokat.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

A világ egyik legjobb séfje hihetetlen helyen nyitott új éttermet

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?