Hallottál már a három millió forintot érő petrezselyemgyilkos konyhai hintalóról?

Mesterséges tojásokat tojó gép, petrezselyemgyilkos hintaló és sószóró kanál. 

Maria Piskała hintalóformájú aprítója

A 14. ArtZept Nemzetközi Formatervezői Pályázat 2017. évi témája, a "konyhai eszközök", igazán próbára tette a 3 kontinensről és 23 országból származó, összesen több mint 100 pályázó kreativitását.

Cornelius Comanns szórókanala

Az ArtZept pályázat résztvevői sokszínű választ adtak arra, hogyan lehet napjaink amatőr és profi szakácsainak munkáját megkönnyíteni. Néhány alkotó funkcionális és technikai innovációkra fókuszálva készítette el művét, továbbfejlesztve meglévő modelleket vagy új, olykor váratlan és ötletes alkalmazásokat bemutatva. Mások szinte lírikus, költői szemszögből értelmezték a pályázat témáját és műveik esztétikai, vizuális dimenzióit helyezték előtérbe, melynek köszönhetően asszociatív, érzéki, szenvedélyes alkotások születtek. A legjobb pályázatokban egyszerre öltött testet mindkét megközelítés.

Cornelius Comanns fűszertartója

A pályázat zsűrije a képzőművészetek elismert szaktekintélyeiből áll. Carla Tolomeo, a zsűri elnöke és világszerte elismert művész, Gordana Biba Marković művészettörténész és kritikus, Kosta Krsmanović iparművész, Carlo Magnoli művészeti vezető, Pino Spagnolo pedig építész és tervezőgrafikus. Ők Milánóban gyűltek össze, hogy elbírálják a fiatal tehetségek pályamunkáit, hogy végül egyhangú döntéssel kihirdessék 2017-es ArtZept Nemzetközi Formatervezői Pályázat győzteseit.

Zahari Ganchev eggO-ja, ami képes egy tojásporból és fehérjéből mesterséges tojást készíteni

A 10000 €-s fődíjat megosztva a németországi Cornelius Comanns szórókanala és fűszertartója és a bulgáriai Zahari Ganchev eggO-ja nyerték meg; a második helyezést a lengyelországi Maria Piskała kintalóformájú aprítója nyerte el, míg a harmadik helyezett a szerbiai Teodora Jevtić "Najának"keresztelt edénytartója lett.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Első böjthetem: hús helyett tofu, bacon helyett kókusz, és még az alkoholmentes sörtől is berúgtam

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek