Felejtsd el a tejhabot, itt van helyette valami sokkal jobb: vietnami tojásos jegeskávé

Talán nem újdonság a sűrített tejes vietnami kávé, amit egy speckó szerkentyűvel főznek. A tojásos változatról viszont még lehet nem hallottál, pedig ki kellene próbálnod!

Amilyen eszement tempóban és lendülettel közlekednek, pont olyan hihetetlenül ráérősen kávéznak Vietnamban. Egy érdekes szerkezetet használnak a főzéshez, amit meg kell tölteni kávéval, majd forró vízzel nyakon önteni, rátenni a pohárra és megvárni amíg szép lassan lecsepeg.

Számomra érthetetlen, hogy az angol coffee kifejezést nem értik meg, holott ők maguk cà phê-nak írják - és két szó kiejtése sem áll olyan távol egymástól. Rejtély.

Tejeskávé gyakorlatilag sehol nincs, helyette viszont töményen cukros sűrített tejjel ütik fel.

Alapjáraton a hétköznapi feketémet mindenfajta édesítés nélkül tolom be, ennek ellenére a tojáshabos kávéjuk világbajnok!

A titok abban van, hogy a tojássárgáját a már említett sűrített tejjel keverik jó habosra, ami aztán összekeveredve a kávéval egy testességet és bársonyos krémességet ad neki. Ne parázzatok a nyers tojástól, hiszen a forró kávé gondoskodik róla, hogy ne lehessen baj, ha meg jegesen készítitek, akkor szerezzetek be hozzá a szalmonella ellen kezelt változatból!

Recept

Vietnami tojásos kávé - Kattints!

Címlapról ajánljuk

További cikkek