Ez a dögös virágbolt a gasztrománoknak is tartogat meglepetéseket

Egy kínai virágbolt nem csak letisztult, látványos enteriőrjével és a csodaszép árujával hívja fel magára a figyelmet, de a gasztrománoknak is tartogat meglepetéseket. 

A Gyöngy-folyó deltájában található Dongguan igazi iparváros, de a kifinomult design kedvelői is megtalálják itt a számításaikat. A város egyik színfoltja a Nous étterem, ami egészen meglepő képet mutat az utcáról nézve. Aki beles az üvegablakokon egy rózsaszínben pompázó virágboltot lát - emögött bújik meg az étterem, amit az utcáról nem is lehet látni. Az 0321 Studio tervezői szándékosan akarták összezavarni a vendégeket. Koncepciójuk fontos része az, hogy a vendéglátóhely és a benne üzemelő virágbolt élesen elkülönülő egységként jelenjen meg. Így szerintük izgalmasabb élményben lesz része a betérőknek.

A virágbolt átmeneti térként funkcionál, ami intimebbé teszi a mögötte megbúvó éttermet.

Az étterem és a virágbolt is nagyon letisztult, egyszerű design-t kapott, de míg az üzlet finom rózsaszínre lett hangolva, addig a vendégtér világos szürkében pompázik. Mindkét helyiségben a falakat és a padlót is terrazzoburkolat borítja.

Mi az a terrazzo?

A kőport és a kődarabokat nagy tömbökbe préselik beton vagy műgyanta segítségével, majd vékony lapokat vágnak a mesterséges kőtömbökből, és ezt használják padló- és falburkolásra vagy akár munkapultokhoz. A témáról bővebben itt írtunk.

A két helyiséget az is összeköti, hogy az étterem lépcsője pontosan olyan rózsaszín terrazzoburkolatot kapott, mint amivel a virágbolt padlóját lefedték.

A budapestieknek nem ismeretlen az, hogy egy virágboltban falatozzanak. A Kossuth Lajos térnél található Café Smúz egyszerre dizájnbolt, kávézó és virágüzlet.

via Designboom

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Eszelősen dögös új trend hódít a konyhák belsőépítészeti kialakításában

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?