Skandináv életérzés erdélyi hangulattal a Babel téli étlapján
A Babel tavaszi étlapjának kóstolója után arra gondoltunk, hogy ezt bizony nehéz lesz megugrani - de Veres István séfnek megint sikerült!
Brassói aprópecsenye - újragondolva
A brassói nagy viták alapja - mindenki tudja az "igazi" receptet, és örömmel szólja le másét - én most bemegyek az oroszlánbarlangba, és egy teljesen új formáját mutatom meg!
Egy jó étlap kétarcú - interjú Pataky Péterrel, a debreceni IKON séfjével
Kétnapos debreceni gasztrotúránkon a város legismertebb éttermében, az IKONban kezdtünk - a vidéki fine-dining egyik fellegvárában!
Az 5 legfontosabb dolog, amit a száraz novemberből megtanultam
A leghúzósabb harmadik hét után az utolsó pár nap már csak úgy elcsorgott - vége a száraz novembernek!
Egyre szárazabb a november: 20 nap alkohol nélkül egy egész kicsi csalással - meg egy rakás új tapasztalattal
Több olvasás, pofátlan árak, álterhesség - ezek történtek velem a száraz november második harmadában!
Józanságom története, avagy 30 nap alkohol nélkül - elindult a kaland, helló Száraz November!
Vajon mi történik, ha egy hónapon át egy csepp alkoholt sem ihatunk? Mivel fogalmam nem volt róla, ezért idén én is nekimentem a száraz novembernek. Így telt az első 10 nap!
"Itt nem számít, hogy minden gluténmentes, csak az, hogy minden finom!"- interjú Horváth Susával a Refugeból
A nemrég nyílt Refuge missziója, hogy mindenki menedékre találjon: aki egy jó könyvvel akar elbújni, aki a barátaival akar társasozni, és az is, aki glutén nélkül étkezik!
Felfaltuk Isztambult - 2. rész
Az isztambuli túra első napján belekóstoltam a helyi gasztronómiába. A második nap jöttek a helyi specialitások: a kokorec, a boza és a kazandibi.
Hogyan egyél meg 24 féle ételt 24 óra alatt? - Felfaltuk Isztambult 1. rész
3 nap alatt lehetetlen megismerni egy akkora város gasztronómiáját, mint Isztambul - de én most mégis összefoglalom, meddig jutottam a török gasztrofőváros  ízgyűjtésében.
Készíts igazi IKEA-húsgolyót otthon!
A fogyasztói társadalom akkor tette be a lábát Magyarországra, mikor a legsebezhetőbb voltam. Évekig a kaja miatt jártam egy bizonyos bútorboltba - aztán szereztem receptet!
A magyar sör beveszi Németországot
"Annyi sörkóstolót szerveztünk már, hogy mi is unjuk. Arra gondoltunk, menjünk ki a kocsmából!" - mondta Bart Dani, majd elindultunk Göd felé egy 50 éves luxushajón.
A "majdnem varázsszavak" egy őszköszöntő közel-keleti krémparádéban
Mielőtt beáll az igaz ősz a pár hónapos cékla és sütőtök kúrával, hoztam nektek két mesés őszi fogást a Közel-Keletről: egy grúz diós padlizsánt, és egy szír paprikakrémet!
Paprikás csirke, ahogy Amerikában elképzelik
Probléma nélkül hívjuk a karvastagságú kelt tésztára pakolt sajtot és száraz kolbászt pizzának, de mi van akkor, ha valaki a mi kedvenc ételünket alakítja át?
Lelegeltük a Sziget vega kajáit - mutatjuk az eredményt
Elmentünk és megnéztük, hogy mit ehet a Szigeten az, aki húsmentesen étkezik. Őszintén? Vegyetek fel tánccipőt, hozzatok bikinifelsőt, de lakjatok be jól, mielőtt elindultok!
Black Swan - artdeco bár a bulinegyed mellett
Különleges bár nyílt a bulinegyed közelében: a Black Swan visszavisz minket a húszas évek világába prémium minőségű spiritekkel, koktélokkal és szexi bar fooddal.

Korábbi bejegyzések