Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
Vége a húsmentes februárnak!
Meséltem nektek, hogy februárban megtagadtam magamtól a húst - de szerencsére eljött a március - mondom, mikor voltak a tapasztalatok!
Hámán táska szilvalekvárral - ezzel töltsd fel a sütisdobozt!
A Hámán táska eredetét ma is homály fedi, annyi biztos, hogy purimkor szokás enni. Mivel még egy hónap van hátra az ünnepig, én nem vártam és nekiestem!
Retró gyümölcskrém felturbózva
Gyerekkorom kedvenc nagymamás receptje, kicsit átalakítva, de ugyanúgy a nyár, a gyümölcsszezon, és a habkönnyű desszertek jegyében elkészítve.
Cukkinichips egészségesen
Még nyáron is rájön az emberre a nassolhatnék - és néha nem görögdinnyére vagy barackra vágyik. Hogy bűntudat nélkül nassolhassunk ilyenkor is, egy könnyű chipset hoztam!
Sárgabarack és tejberizs - fagyiként is szuper páros!
Vannak konyhai eszközök, amiknek minden konyhában ott a helyük, de a fölösleg halmozása miatt igyekszem visszafogni magam. Fagyigép helyett például muffinformával harcolok!
Megkóstoltuk, hogy főznek Jamie Olivernél
A világ egyik leghíresebb séfje, 17 éve van saját főzős műsora, a könyveit 2003 óta magyarul is olvashatjuk - Jamie Oliver most Budapesten nyitott éttermet!
Hat nemzet tagja lecsót és gombócot főz
Egy thai és egy ukrán lány, egy svéd, egy amerikai és egy vietnami fiú egy közös ponttal: a hétvégén megtanultak lecsót és barackos gombócot csinálni. Mindannyian imádták.
Júniusban kötelező az eperfőzés
Végre itt a június, hivatalosan megérkezett a nyár, indulhat a befőzés és lekvárkészítés! Mivel is indíthatnánk ezt az időszakot, ha nem a rubinvörös, nyárízű eperszemekkel?
Edd, amíg szezonja van!
Vége a télnek, és a szezon finomságaira újabb egy évet kell várnunk. Miért száműznénk őket máris a konyhából? Élvezzük őket új köntösbe bújtatva, amíg még lehet!
Már a disznóvágás sem a régi
XXI. század ide vagy oda, a magyar embernek - néhány környékbeli barbárral együtt - télen kedves szórakozása a disznóvágás. Lássuk, hogy zajlott anno és ma!
Így készíts kürtőskalácsot!
Cukros, diós, fahéjas... a lényeg, hogy kürtős is legyen. Kedvenc téli csemegénket általában vásárokon vesszük, pedig egy kis turpissággal otthon is elkészíthetjük!
Főfogás karácsonykor: töltött káposzta
Mindenkinek megvan a bevált receptje, de néha újíthatunk, vagy akár tökéletesíthetjük a káposztánkat néhány trükkel!    
Nincsen advent linzer nélkül!
Adventkor mindenkit megszáll  a linzersütési-láz. Talán, mert isteni illatokat varázsol a konyhába? Mert sokáig friss marad? Nem tudjuk, de mi is elkészítettük az idei adagot!
A pogácsa ezer arca
Az egyik legváltozatosabban elkészíthető sós aprósütemény, mindannyiunk kedvence. Ahány ház, annyi recept – a legjobbat nem fogjuk megtalálni, de a történetéről mesélhetünk!
A vörös, pöttyös az igazi!
Orosz kulináris túránk folytatódik – a 19. század után most a szovjet ipar egyik termékét készítjük el, amely hihetetlen népszerűségnek örvend hazánkban a kezdetektől. Éljen a házi készítésű Túró Rudi!

Korábbi bejegyzések