Itthon

Júniusban kötelező az eperfőzés

Végre itt a június, hivatalosan megérkezett a nyár, indulhat a befőzés és lekvárkészítés! Mivel is indíthatnánk ezt az időszakot, ha nem a rubinvörös, nyárízű eperszemekkel?

Dacota

Edd, amíg szezonja van!

Vége a télnek, és a szezon finomságaira újabb egy évet kell várnunk. Miért száműznénk őket máris a konyhából? Élvezzük őket új köntösbe bújtatva, amíg még lehet!

Dacota

Már a disznóvágás sem a régi

XXI. század ide vagy oda, a magyar embernek - néhány környékbeli barbárral együtt - télen kedves szórakozása a disznóvágás. Lássuk, hogy zajlott anno és ma!

Dacota

Így készíts kürtőskalácsot!

Cukros, diós, fahéjas... a lényeg, hogy kürtős is legyen. Kedvenc téli csemegénket általában vásárokon vesszük, pedig egy kis turpissággal otthon is elkészíthetjük!

Dacota

A pogácsa ezer arca

Az egyik legváltozatosabban elkészíthető sós aprósütemény, mindannyiunk kedvence. Ahány ház, annyi recept – a legjobbat nem fogjuk megtalálni, de a történetéről mesélhetünk!

Dacota

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.