Zöldkagyló

Zöldkagyló

Leírás

Új-Zéland partjainál őshonos kagylófajta, egyedülálló ízzel. A kagyló puha húsa krémfehér színű a hím kagylók esetében, a nőstény kagylók pedig barack-narancsszínűek, az ízűk azonban ugyanolyan. Magas a jótékony hatású omega 3 és omega 6 zsírsavtartalmuk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Mélyhűtőben.

100g Zöldkagyló

fehérjetartalom

11.9 g

zsírtartalom

28001.538 g

szénhidráttartalom

3.69 g

víztartalom

80.58 g

gramm zöldkagyló?

Top ásványi anyagok

Nátrium

286 mg

Foszfor

197 mg

Magnézium

34 mg

Kalcium

26 mg

Top vitaminok

Kolin

65 mg

B6 vitamin

0.05 g

C vitamin

8 mg

Niacin - B3 vitamin

1.6 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

11.9 g

Zsír

telített zsírsav

0.425 g

egyszeresen telített zsírsav

0.507 g

többszörösen telített zsírsav

0.606 g

koleszterin

28 g

ásványi anyagok

Kalcium

26 mg

Vas

3.95 mg

Magnézium

34 mg

Foszfor

197 mg

Nátrium

286 mg

Cink

1.6 mg

Réz

0.094 mg

Mangán

3.4 mg

Szelén

44.8 µg

szénhidrát

víz

80.58 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.16 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.21 mg

Niacin - B3 vitamin

1.6 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.5 mg

Folát

42 µg

Kolin

65 mg

Retinol

48 µg

E vitamin

0.55 mg

K vitamin

0.1 µg

B12 vitamin

12 µg

A vitamin

48 µg

C vitamin

8 mg

B6 vitamin

0.05 g

5 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek