hozzászólások

leírás

 
A mézet virágnektárokból vagy mézharmatból méhek gyűjtik, a kaptárban a lépben raktározzák el, onnan pedig centrifugálással, szűréssel és tisztítással nyerhető ki. A méz 17-20%-a víz, 76-80%-a cukor (fruktóz, glükóz és egyéb cukrok), valamint proteint, ásványi sókat és savakat is tartalmaz. Kalóriatartalma magasabb, mint a cukoré, viszont az emberi szervezet a mézben található cukrokat jobban tolerálja, mint a cukrot. Virágméznek a vegyes virágok nektárjából készült mézet nevezzük, nem tartozik ide a fák virágaiból gyűjtött méz. Felhasználható italok ízesítéséhez, süteményekhez, húsételekhez

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Napfénytől védett, hűvös, száraz helyen.

Virágméz alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!