Vaníliaaroma

Vaníliaaroma

Leírás

Ünnepi süteményeink fenséges illatát a trópusi fűszernövényeknek köszönhetjük. A vanília (Vanilla planifolia) az egyetlen növény az orchideafélék közül, amelynek termése - a jól ismert vaníliarúd - fogyasztásra is felhasználható. Az aztékok már több mint ezer évvel ezelőtt ismerték, és kedvenc csokoládéitaluk ízesítésére használták. Európában vanília a spanyol hódítók közvetítése révén terjedt el mint népszerű fűszer. Azóta folyamatosan jelen van életünkben, és nem telik el nap, hogy ne találkoznánk az ízével. A sütemények, fagylaltok, puding, csokoládé és egyes likőrök, koktélok egyszerűen elképzelhetetlenek lennének nélküle. Ez a fajta vanília aroma igazán praktikus a vanília ízt igénylő süteményeknek és egyéb finomságoknak, de fontos tudni, hogy míg a vanília aroma mesterségesen előállított íz, addig a vaníliakivonat természetes, a növényből előállított ízesítő. (Szerk.)

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Vaníliaaroma

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm vaníliaaroma?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek