Tökmag

Tökmag

Leírás

Azt tartják, hogy a tökmag Isten zsebéből potyogott a földre és ennél egészségesebb dolog nem sok van a világon. Az esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően a tökmag és a belőle nyert tökmagolaj kedvező élettani hatású. Legfinomabb a frissen kiszedett tökmag, amit azonnal megpirítanak. Téli estéken kiváló csemege volt még nagyszüleimnél is a sparhelt lapján piruló tökmag.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jól záródó dobozban, a napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.

100g Tökmag

fehérjetartalom

18.55 g

zsírtartalom

18.546 g

szénhidráttartalom

53.75 g

víztartalom

4.5 g

gramm tökmag?

Top ásványi anyagok

Magnézium

262 mg

Foszfor

92 mg

Kalcium

55 mg

Nátrium

18 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.037 g

C vitamin

0.3 mg

Niacin - B3 vitamin

0.286 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.056 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.55 g

Zsír

telített zsírsav

3.67 g

egyszeresen telített zsírsav

6.032 g

többszörösen telített zsírsav

8.844 g

ásványi anyagok

Kalcium

55 mg

Vas

3.31 mg

Magnézium

262 mg

Foszfor

92 mg

Nátrium

18 mg

Cink

10.3 mg

Réz

0.69 mg

Mangán

0.496 mg

szénhidrát

rost

18.4 g

víz

4.5 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.034 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.052 mg

Niacin - B3 vitamin

0.286 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.056 mg

Folát

9 µg

A vitamin

3 µg

C vitamin

0.3 mg

B6 vitamin

0.037 g

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!