Tintahalcsáp

Tintahalcsáp

Leírás

A tintahal puhatesű, fejlábú tengeri állat, legismertebb fajtája a közönséges tintahal. Puha, fehér húsa van, szálkát nem tartalmaz, mivel csak nevében hal. Tíz szabálytalan tapogatókarja van. Sok fehérjét és telítetlen zsírsavat, valamint B-12 vitamint tartalmaz. A tintahalat töltve vagy felkarikázva fogyasztják, csápjait csak ritkán használják fel, pedig ebből is éppolyan ízletes lakoma készíthető, mint az állat egybefüggő részéből, viszont jóval kisebb mennyiséget ad. A tintahalat általában sütve, rántva vagy grillezve salátákhoz vagy tésztaételekhez készítik.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Tintahalcsáp

fehérjetartalom

15.58 g

zsírtartalom

233000.989 g

szénhidráttartalom

3.08 g

víztartalom

78.55 g

gramm tintahalcsáp?

Top ásványi anyagok

Foszfor

221 mg

Nátrium

44 mg

Magnézium

33 mg

Kalcium

32 mg

Top vitaminok

Kolin

65 mg

B6 vitamin

0.056 g

C vitamin

4.7 mg

Niacin - B3 vitamin

2.175 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15.58 g

Zsír

telített zsírsav

0.358 g

egyszeresen telített zsírsav

0.107 g

többszörösen telített zsírsav

0.524 g

koleszterin

233 g

ásványi anyagok

Kalcium

32 mg

Vas

0.68 mg

Magnézium

33 mg

Foszfor

221 mg

Nátrium

44 mg

Cink

1.53 mg

Réz

1.891 mg

Mangán

0.035 mg

Szelén

44.8 µg

szénhidrát

víz

78.55 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.02 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.412 mg

Niacin - B3 vitamin

2.175 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.5 mg

Folát

5 µg

Kolin

65 mg

Retinol

10 µg

E vitamin

1.2 mg

B12 vitamin

1.3 µg

A vitamin

10 µg

C vitamin

4.7 mg

B6 vitamin

0.056 g

2 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek