Tejföl

Tejföl

Leírás

Fehér színű, kellemesen aromás, savanyú ízű tejtermék, melyet homogénezett tejből készítenek, baktériumkultúrával történő savanyítással. Régen úgy készítették a tejfölt, hogy a friss, házi tejet állni hagyták (megalvasztották), majd lefölözték. Innen a név eredete: tej-föl. Zsírtartalma változó, 10-20 % közötti. A magyar konyhában különösen fontos szerepet tölt be a tejföl: főzelékekbe, levesekbe, mártásokba keverjük és önmagában is szívesen fogyasztjuk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

100g Tejföl

fehérjetartalom

2.44 g

zsírtartalom

59015.534 g

szénhidráttartalom

4.63 g

víztartalom

73.07 g

gramm tejföl?

Top ásványi anyagok

Kalcium

101 mg

Foszfor

76 mg

Nátrium

31 mg

Magnézium

10 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.041 g

Kolin

19.2 mg

C vitamin

0.9 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.472 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.44 g

Zsír

telített zsírsav

10.14 g

egyszeresen telített zsírsav

4.594 g

többszörösen telített zsírsav

0.8 g

koleszterin

59 g

ásványi anyagok

Kalcium

101 mg

Vas

0.07 mg

Magnézium

10 mg

Foszfor

76 mg

Nátrium

31 mg

Cink

0.33 mg

Réz

0.018 mg

Mangán

0.015 mg

Szelén

3.7 µg

szénhidrát

cukor

3.41 g

víz

73.07 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.02 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.168 mg

Niacin - B3 vitamin

0.093 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.472 mg

Folát

6 µg

Kolin

19.2 mg

Retinol

121 µg

Béta-karotin

25 µg

Béta-kriptoxantin

1 µg

Lutein+zeaxantin

4 µg

E vitamin

0.38 mg

K vitamin

1.5 µg

B12 vitamin

0.21 µg

A vitamin

124 µg

C vitamin

0.9 mg

B6 vitamin

0.041 g

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?