Tej

Tej

Leírás

Az egyik legalapvetőbb és legtöbbet használt alapanyag a tej. Az esetek többségében tehéntejet fogyasztunk, de egyre inkább elterjedni látszik a többi tej (kecske, juh, bivaly) is. A tej három alapvető fajtája: a teljes tej (3,5-5,5 %-os zsírtartalommal), a zsírdús tej (2,8-3,5 % zsírral) és a 0,5-1,5 % zsírtartalmú sovány tej. Jó tudni, hogy akármelyik fajtájú tejet választjuk is, mindegyiknek ugyanannyi a kalciumtartalma, mivel a zsírtalanítás során csak a tej zsírját távolítják el, a vizes részét megőrzik, és ez tartalmazza a fehérjét és a kalciumot.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

100g Tej

fehérjetartalom

3 g

zsírtartalom

1 g

szénhidráttartalom

4 g

víztartalom

0 g

gramm tej?

Top ásványi anyagok

Kalcium

114 mg

Nátrium

50 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3 g

Zsír

telített zsírsav

1 g

ásványi anyagok

Kalcium

114 mg

Nátrium

50 mg

szénhidrát

cukor

4 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek