Tehéntúró

Tehéntúró

Leírás

Fehér színű, enyhén savanykás ízű, magas víztartalmú tejtermék. Tulajdonképpen friss sajt. Alapanyag tekintetében a túró készülhet tehén-, illetve juhtejből, zsírtartalma szerint pedig lehet sovány, félzsíros vagy zsíros. A juhtúró sósabb, pikánsabb ízű és zsírosabb, mint a tehéntúró. A sajtokhoz hasonlóan a túró is értékes fehérje-, és kalciumforrás. Néhány ország kivételével szinte csak a magyar konyha használja a túrót.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

100g Tehéntúró

fehérjetartalom

16 g

zsírtartalom

4 g

szénhidráttartalom

3 g

víztartalom

71 g

gramm tehéntúró?

Top ásványi anyagok

Cink

260 mg

Vas

200 mg

Foszfor

192 mg

Kalcium

80 mg

Top vitaminok

Riboflavin - B2 vitamin

120 mg

Tiamin - B1 vitamin

25 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

16 g

Zsír

telített zsírsav

4 g

ásványi anyagok

Kalcium

80 mg

Vas

200 mg

Magnézium

6 mg

Foszfor

192 mg

Nátrium

18 mg

Cink

260 mg

Réz

10 mg

Mangán

8 mg

szénhidrát

cukor

3 g

víz

71 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

25 mg

Riboflavin - B2 vitamin

120 mg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!