Szerecsendió

Szerecsendió

Leírás

Dél-Ázsiában őshonos különleges, frissítő ízű fűszernövény. Finom ízt ad a sajtos, spenótos, karfiolos ételeknek, a besamelmártásnak, burgonyapürének és néhány süteményben is használhatjuk. Az intenzívebb ízhatás érdekében célszerű egészben (nem őrlemény formájában) vásárolni a szerecsendiót és frissen reszelni az ételbe.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, fénytől védve.

100g Szerecsendió

fehérjetartalom

5.84 g

zsírtartalom

29.51 g

szénhidráttartalom

49.29 g

víztartalom

6.23 g

gramm szerecsendió?

Top ásványi anyagok

Foszfor

213 mg

Kalcium

184 mg

Magnézium

183 mg

Nátrium

16 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.16 g

Kolin

8.8 mg

C vitamin

3 mg

Niacin - B3 vitamin

1.299 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

5.84 g

Zsír

telített zsírsav

25.94 g

egyszeresen telített zsírsav

3.22 g

többszörösen telített zsírsav

0.35 g

ásványi anyagok

Kalcium

184 mg

Vas

3.04 mg

Magnézium

183 mg

Foszfor

213 mg

Nátrium

16 mg

Cink

2.15 mg

Réz

1.027 mg

Mangán

2.9 mg

Szelén

1.6 µg

szénhidrát

rost

20.8 g

cukor

2.99 g

víz

6.23 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.346 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.057 mg

Niacin - B3 vitamin

1.299 mg

Folát

76 µg

Kolin

8.8 mg

Béta-karotin

28 µg

Béta-kriptoxantin

66 µg

A vitamin

5 µg

C vitamin

3 mg

B6 vitamin

0.16 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!