Sertés virsli

Sertés virsli

Leírás

Pépesített sertéshúsból általában szójával és egyéb adalékanyagokkal készült húskészítmény, amit bélbe töltenek, és gyakran füstöléssel tartósítanak. A származása, elkészítése és fűszerezése alapján számos sertés virsli fajtát különböztetünk meg, például sertés húsból készül a közkedvelt frankfurti virsli is. A sertés virslit ehetjük sütve, főve, grillezve mustárral, kenyérrel, betekerhetjük baconbe, megtölthetjük sajttal, beburkolhatjuk tésztával vagy ehetjük hot-dogként, illetve számos levest, salátát vagy egytál ételt is ízesebbé, laktatóbbá varázsolhatunk vele.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sertés virsli

fehérjetartalom

12.81 g

zsírtartalom

66021.842 g

szénhidráttartalom

0.28 g

víztartalom

59.85 g

gramm sertés virsli?

Top ásványi anyagok

Nátrium

816 mg

Kalcium

267 mg

Foszfor

171 mg

Magnézium

15 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.322 g

Niacin - B3 vitamin

2.773 mg

C vitamin

2 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.593 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12.81 g

Zsír

telített zsírsav

8.719 g

egyszeresen telített zsírsav

10.89 g

többszörösen telített zsírsav

2.233 g

koleszterin

66 g

ásványi anyagok

Kalcium

267 mg

Vas

3.7 mg

Magnézium

15 mg

Foszfor

171 mg

Nátrium

816 mg

Cink

2.09 mg

Réz

0.074 mg

Mangán

0.016 mg

Szelén

27.8 µg

szénhidrát

rost

0.1 g

víz

59.85 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.593 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.179 mg

Niacin - B3 vitamin

2.773 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.509 mg

Folát

3 µg

Retinol

79 µg

B12 vitamin

0.49 µg

A vitamin

79 µg

C vitamin

2 mg

B6 vitamin

0.322 g

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?