hozzászólások

leírás

A ringli (más néven ajókagyűrű) a szardella (más néven ajóka) gyűrű formába tekerve, közepében egy kapribogyó szemmel (vagy anélkül, de többnyire a kapribogyósat lehet kapni).
Vagyis a ringli gyűrűbe tekert szardella. Így, gyűrű formában, inkább olyankor használjuk, amikor a látvány is fontos. (Az egyenes szardellát érdemes olyankor használni, ha össze akarjuk törni egy mártáshoz vagy egyéb ételhez ízesítésként.) A ringli szó németül gyűrűt jelent, és nemcsak a gasztronómia használja, de a gasztronómiában, így magában, mindig a szardellagyűrűt jelenti.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A konzerves változatot felbontásig kamrában, konyhaszekrényben tarthatjuk, felbontás után a hűtőben.
A kis üvegben kapható ringlit mindvégig a hűtőben tartsuk. Hamar megromlik felbontás után, így egy-két napon belül javasolt elfogyasztani.

ringli alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!