Réteslap

Réteslap

Leírás

A rétestészta rendkívül rugalmas, gyúrt tészta. Cukor nélkül és kevés zsíradékkal készül. Miután megsült, különösen ropogóssá válik. Klasszikus rétesek pl. az almás-, illetve a túrósrétes, de a réteslap piték alapjául is szolgálhat. A tészta lisztből, olajból, sóból és vízből készül. Az alapanyagokat homogén tésztává kell gyúrni, mely így rugalmassá és könnyen nyújthatóvá válik. Minél vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, miután 30 percet pihentettük, annál ropogósabb lesz. Aki nem szeretné a réteslapok elkészítésével az idejét tölteni, vásároljon mirelit réteslapokat. A kiengedett lapot belisztezett konyharuhára - ha száraz a tészta, akkor nedves konyharuhára helyezzük, hogy ne szakadjon el, bekenjük olvasztott vajjal, majd ráhelyezzük a második lapot stb. A kívánt tölteléket ráhelyezzük, majd a ruha segítségével feltekerjük és a tepsibe helyezzük. A tetejét olajjal vagy vajjal kenjük meg. A legrégebbi rétesrecept 1696-ból való, mely kézzel írott és a Bécsi Városi Könyvtárban őrzik. A rétes a XVIII. században hódított teret a Habsburg Monarchia idején.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A fagyasztott, kész réteslapokat hűtőben.

100g Réteslap

fehérjetartalom

11 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

59 g

víztartalom

0 g

gramm réteslap?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

11 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

350 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!