Menta

Menta

Leírás

Sok mentafaj ismert, melyek közül leggyakrabban a borsmentát és a fodormentát használjuk. Természetes előfordulása nem ismert. Több faj spontán kereszteződéséből jött létre. Kiváló fűszer: ételek, saláták, édességek, italok, fagylaltok, gyümölcsök ízesítésére használhatjuk.

Mikor vegyem

Májustól szeptemberig.

hogyan tároljam

Nejlonzacskóba téve hűtőben néhány napig eláll.

100g Menta

fehérjetartalom

3.75 g

zsírtartalom

0.787 g

szénhidráttartalom

14.89 g

víztartalom

78.65 g

gramm menta?

Top ásványi anyagok

Kalcium

243 mg

Magnézium

80 mg

Foszfor

73 mg

Nátrium

31 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.129 g

C vitamin

31.8 mg

Niacin - B3 vitamin

1.706 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.338 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3.75 g

Zsír

telített zsírsav

0.246 g

egyszeresen telített zsírsav

0.033 g

többszörösen telített zsírsav

0.508 g

ásványi anyagok

Kalcium

243 mg

Vas

5.08 mg

Magnézium

80 mg

Foszfor

73 mg

Nátrium

31 mg

Cink

1.11 mg

Réz

0.329 mg

Mangán

1.176 mg

szénhidrát

rost

8 g

víz

78.65 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.082 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.266 mg

Niacin - B3 vitamin

1.706 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.338 mg

Folát

114 µg

A vitamin

212 µg

C vitamin

31.8 mg

B6 vitamin

0.129 g

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek