Majonézes torma

Majonézes torma

Leírás

A torma egy ősi fűszer- és gyógynövény, amelynek magas a C-vitamin, kalcium, magnézium, illetve nátriumtartalma. A torma étvágygerjesztő, gyomorjavító, valamint az emésztést és a vérkeringést elősegítő hatású. Íze pikáns, csípős, ez azonban tompítható a torma majonézbe keverésével. A boltok polcain is találhatunk majonézes tormát, ezek összetevői általában: reszelt torma, víz, növényi olaj, ecet, cukor, módosított kukorica-keményítő, étkezési só, mustármag, étkezési sav, tartósítószerek, illetve sűrítőanyag, de az összetétel gyártónként változó. Készíthetünk majonézes tormát otthon is, frissen reszelt torma, házilag készített vagy készen vásárolt majonéz, illetve citromlé összekeverésével. A tormát reszelés után minél előbb használjuk fel, mert gyorsan veszít ízéből, aromájából. A majonézes tormát felhasználhatjuk szendvicsek, saláták készítésére, de kiváló alapanyaga például a sonkatekercseknek, különböző hidegtálaknak. Ehetjük főtt, illetve sült húsok mellé is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben.

100g Majonézes torma

fehérjetartalom

1 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

14 g

víztartalom

0 g

gramm majonézes torma?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?