Leveskocka

Leveskocka

Leírás

A leveskocka koncentrált húsleves (halászlé), ill. zöldségleves, melyből kivonták a vizet. Könnyen és gyorsan készíthető belőle gyorsleves. Bármely víz hozzáadását igénylő étel elkészítéséhez használható, mint pl. levesek, szószok és rizottók. Egyes magyarázatok szerint Justus von Liebig, a német báró és vegyész, volt a leveskocka első feltalálója. Az első leveskockát forgalmazó cég 1908-ban a Maggi volt, 1910-ben az Oxo követte. Az elnevezés geometriai formájából adódik. Egy zöldségleves kocka pl. a következő összetevőkből áll: étkezési só, ízfokozó, növényi zsiradék, burgonya keményítő, élesztőkivonat, zöldségek, szinezékek, aromák, almalékoncentrátum, citromsav.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Eredeti csomagolásban.

100g Leveskocka

fehérjetartalom

4 g

zsírtartalom

13 g

szénhidráttartalom

26 g

víztartalom

0 g

gramm leveskocka?

Top ásványi anyagok

Nátrium

15300 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

4 g

Zsír

telített zsírsav

13 g

ásványi anyagok

Nátrium

15300 mg

szénhidrát

cukor

5 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?