Kókuszliszt

Kókuszliszt

Leírás

A kókuszdió szárított, zsírtalanított húsából őrölt liszt. A kókuszpálma Ázsiából származó fa, melynek termése a kókuszdió. A dió ovális, nagyon kemény, barna héjú, a benne található tömör, fehér húsos rész a kókuszdió belsejében található folyadék megszilárdulásával keletkezik. A gyümölcsvelő rendkívül tápláló, magas a kalóriatartalma, emellett tartalmaz foszfort, vasat, cinket, kalciumot és magnéziumot is. A kókuszliszt rostban és fehérjében gazdag, ugyanakkor szénhidráttartalma alacsony, ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Akár más lisztekkel keverve, akár önmagában sokféle étel készítéséhez felhasználható.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Fénytől védett, hűvös, száraz helyen.

100g Kókuszliszt

fehérjetartalom

19 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

26 g

víztartalom

0 g

gramm kókuszliszt?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

19 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!