Kínai tészta

Kínai tészta

Leírás

Hosszú, vékony szálú tészta, amit eredetileg kézzel nyújtanak. A kínai tészta nyújtása igazi művészet, elsajátítása hosszú időt vesz igénybe. A kézzel nyújtott ezernyi vékony szálat hihetetlen sebességgel állítják elő a rugalmas, speciális alapanyagból. A kínai tészta másik titka az alapanyagokban rejlik: liszt, víz, só és egy bizonyos, ásványi anyagokat tartalmazó, lúgos kémhatású por, a kansui. A felhasznált liszt alacsony fehérjetartalmú kell legyen. A nyújtásra kész tészta kissé kemény, nem ragad, rugalmas. A száraz tészta – értelemszerűen – főként a kínai ételek elkészítésére használható: sült tészta, húsos-, zöldséges tészta, levesek stb.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen.

100g Kínai tészta

fehérjetartalom

10.88 g

zsírtartalom

19.238 g

szénhidráttartalom

63.64 g

víztartalom

1.58 g

gramm kínai tészta?

Top ásványi anyagok

Nátrium

866 mg

Foszfor

98 mg

Magnézium

19 mg

Vas

6.43 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.043 g

Kolin

9 mg

Niacin - B3 vitamin

4.717 mg

E vitamin

0.83 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10.88 g

Zsír

telített zsírsav

6.738 g

egyszeresen telített zsírsav

8.929 g

többszörösen telített zsírsav

3.571 g

ásványi anyagok

Vas

6.43 mg

Magnézium

19 mg

Foszfor

98 mg

Nátrium

866 mg

Cink

0.81 mg

Réz

0.124 mg

Mangán

0.577 mg

Szelén

28.5 µg

szénhidrát

rost

6.7 g

víz

1.58 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.567 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.397 mg

Niacin - B3 vitamin

4.717 mg

Folát

125 µg

Folsav

90 µg

Kolin

9 mg

Lutein+zeaxantin

14 µg

E vitamin

0.83 mg

K vitamin

5.3 µg

B6 vitamin

0.043 g

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?