hozzászólások

leírás

Hosszú, vékony szálú tészta, amit eredetileg kézzel nyújtanak. A kínai tészta nyújtása igazi művészet, elsajátítása hosszú időt vesz igénybe. A kézzel nyújtott ezernyi vékony szálat hihetetlen sebességgel állítják elő a rugalmas, speciális alapanyagból. A kínai tészta másik titka az alapanyagokban rejlik: liszt, víz, só és egy bizonyos, ásványi anyagokat tartalmazó, lúgos kémhatású por, a kansui. A felhasznált liszt alacsony fehérjetartalmú kell legyen. A nyújtásra kész tészta kissé kemény, nem ragad, rugalmas.
A száraz tészta – értelemszerűen – főként a kínai ételek elkészítésére használható: sült tészta, húsos-, zöldséges tészta, levesek stb.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen.

kínai tészta alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!