Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petra Vöröshagyma alapanyag

energiamegoszlás

kalóriatartalom

gramm
40 kcal
alapanyag kategóriák

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ződpaszuly
ződpaszuly Sat, 2017-09-30 09:39

Kedves Levente! A magyarországi szóhasználatban a fent bemutatott hagyma a vöröshagyma, a másik meg a lilahagyma. Az erdélyi magyarok szóhasználatában a "magyar" vöröshagyma a fehérhagyma, a "magyar" lilahagyma pedig a vöröshagyma.

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2011-07-31 09:15

A magyar vöröshagyma páratlan aromája annak köszönhető, hogy termesztése eltér európai rokonaitól. A hagyma egynyári növény, de mi két évben termesztjük: az első évben magról dughagymát növesztenek, amit a következő szezonban elültetnek. Az így megnövelt tenyészidő miatt a magyar (makói) hagyma aromásabb. Már csak ezért is csak magyar hagymát vásároljunk!
Koszider