Mungóbab

Mungóbab

Leírás

Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag hüvelyes növény. Jelentős B- és C-vitamin forrás, vastartalma kiemelkedő, ezenkívül folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz. Fehérjében és rostban gazdag, ezért könnyen emészthető, segíti a salakanyagok kiürülését a szervezetből, tisztító, méregtelenítő hatású. Hántolt és hántolatlan formában is vásárolható. A mungóbabból készült liszt magas fehérje- és alacsony zsír-, szénhidráttartalma miatt értékesebb tápanyag, mint a búzaliszt. Konyhai felhasználása ugyanolyan sokrétű, mint a hagyományos babé: egytálételek, levesek, főzelékék, saláták, pástétomok, pürék és az ázsiai ételek kedvelt alapanyaga. A termés tökéletesen alkalmas csíráztatásra. fotó: http://en.wikipedia.org/wiki/Mung_bean

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Mungóbab

fehérjetartalom

23.86 g

zsírtartalom

0.893 g

szénhidráttartalom

62.62 g

víztartalom

9.05 g

gramm mungóbab?

Top ásványi anyagok

Foszfor

367 mg

Magnézium

189 mg

Kalcium

132 mg

Nátrium

15 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.382 g

Kolin

97.9 mg

C vitamin

4.8 mg

Niacin - B3 vitamin

2.251 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

23.86 g

Zsír

telített zsírsav

0.348 g

egyszeresen telített zsírsav

0.161 g

többszörösen telített zsírsav

0.384 g

ásványi anyagok

Kalcium

132 mg

Vas

6.74 mg

Magnézium

189 mg

Foszfor

367 mg

Nátrium

15 mg

Cink

2.68 mg

Réz

0.941 mg

Mangán

1.035 mg

Szelén

8.2 µg

szénhidrát

rost

16.3 g

cukor

6.6 g

víz

9.05 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.621 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.233 mg

Niacin - B3 vitamin

2.251 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.91 mg

Folát

625 µg

Kolin

97.9 mg

Béta-karotin

68 µg

E vitamin

0.51 mg

K vitamin

9 µg

A vitamin

6 µg

C vitamin

4.8 mg

B6 vitamin

0.382 g

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?