Disznózsír

Disznózsír

Leírás

A disznózsír a házisertés szalonnájából és hájából kiolvasztott, kisütött zsír. Sok országban használják mind a mai napig sütésre és főzésre, bár szakemberek nem ajánlják, mivel nagyrészt telített zsírsavakból áll. A sertészsír szobahőmérsékleten könnyen kenhető, színe a hófehértől a sárgáig változik. Kitűnően harmonizál a zöldségfélékkel, kenyérrel. Illata az elkészítéstől függően, lehet semleges vagy enyhén füstös aromájú. Magas füstpontja, 121-218 ºC, miatt, sütésre kiválóan alkalmas.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Disznózsír

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

95095.5 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm disznózsír?

Top ásványi anyagok

Cink

0.11 mg

Szelén

0.2 µg

Top vitaminok

Kolin

49.7 mg

E vitamin

0.6 mg

D vitamin

102 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

39.2 g

egyszeresen telített zsírsav

45.1 g

többszörösen telített zsírsav

11.2 g

koleszterin

95 g

ásványi anyagok

Cink

0.11 mg

Szelén

0.2 µg

szénhidrát

vitaminok

Kolin

49.7 mg

E vitamin

0.6 mg

D vitamin

102 µg

566 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!