Kacsamáj

Kacsamáj

Leírás

A hízott kacsamáj ( vagy foie gras/ zsírmáj) a luxusalapanyagok egyike. A kacsákat azért hizlalják, hogy májuk az eredeti méretük akár hatszorosára növekedjen. Állatvédelmi okokból (az állatvédők állatkínzásnak tekintik a kacsák hizlalását) sok országban betiltották a kacsák kukoricával való tömését. Franciaország után hazánk a második legnagyobb hízott kacsamáj előállító. A foie gras nagyon sok zsírt tartalmaz (45g/ 100g). Készíthetünk belőle terrint, de megsüthetjük a kacsamáj szeleteket serpenyőben is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva két-három hétig eláll a hűtőszekrényben.

100g Kacsamáj

fehérjetartalom

18.74 g

zsírtartalom

515002.78 g

szénhidráttartalom

3.53 g

víztartalom

71.78 g

gramm kacsamáj?

Top ásványi anyagok

Foszfor

269 mg

Nátrium

140 mg

Vas

30.53 mg

Magnézium

24 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.76 g

Retinol

11984 µg

A vitamin

11984 µg

Niacin - B3 vitamin

6.5 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.74 g

Zsír

telített zsírsav

1.44 g

egyszeresen telített zsírsav

0.71 g

többszörösen telített zsírsav

0.63 g

koleszterin

515 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

30.53 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

269 mg

Nátrium

140 mg

Cink

3.07 mg

Réz

5.962 mg

Mangán

0.258 mg

Szelén

67 µg

szénhidrát

víz

71.78 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.562 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.892 mg

Niacin - B3 vitamin

6.5 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

6.184 mg

Folát

738 µg

Retinol

11984 µg

B12 vitamin

54 µg

A vitamin

11984 µg

C vitamin

4.5 mg

B6 vitamin

0.76 g

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!