hozzászólások

leírás

A haltej a halak vagy más vízben élő fajok hím egyedeinek a megtermékenyítő nedve. Ez a folyadék a tojásrakás idején az ikrákra választódik ki, és ezzel megtörténik a megtermékenyítés.
A haltejet frissen, sóval tartósítva használják fel élelmiszerként.
Szószokhoz használják ízesítőként, vagy egész halakból álló fogásokhoz tálalják.
Főként ponty és hering haltejet forgalmaznak, ritkábban a makréla és a tőkehal tejét.

A halikra a halak és bizonyos tengeri állatok, pl tengeri sünök, rákok és kagylók érett petéinek összessége.
A tenger egyik gyümölcseként sok ételhez használják főtt vagy nyers hozzávalóként.
Japánban pl. a lazac- és heringikrákat nyersen használják fel a sushi készítésénél.
Az Egyesült Királyságban elsősorban a haltejet fogyasztják.
Kaviárnak a tokhal ikráját nevezik, amelyet csemegeként fogyasztanak.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Haltej/halikra alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!