Gruyére sajt

Gruyére sajt

Leírás

Kemény, világossárga színű, tehéntejből készült, eredetvédett svájci sajt. Édeskés és enyhén sós íze a sajt korával változik: a fiatal Gruyére sajtokat diós íz jellemzi, míg az idősebbek ízvilága jóval komplexebb. Tíz liter tejből készül egy kilogramm Gruyére sajt. Hasonló jellegű francia sajtok a Comté és a Beaufort. A Gruyére sajt, mivel jól olvad, sütéshez és fondühoz kiválóan alkalmas.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben a gyári kiszerelésben. Felbontás után pedig légmentesen lezárva.

100g Gruyére sajt

fehérjetartalom

29.81 g

zsírtartalom

110030.689 g

szénhidráttartalom

0.36 g

víztartalom

33.19 g

gramm gruyére sajt?

Top ásványi anyagok

Kalcium

1011 mg

Nátrium

714 mg

Foszfor

605 mg

Magnézium

36 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.081 g

Kolin

15.4 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.562 mg

E vitamin

0.28 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

29.81 g

Zsír

telített zsírsav

18.913 g

egyszeresen telített zsírsav

10.043 g

többszörösen telített zsírsav

1.733 g

koleszterin

110 g

ásványi anyagok

Kalcium

1011 mg

Vas

0.17 mg

Magnézium

36 mg

Foszfor

605 mg

Nátrium

714 mg

Cink

3.9 mg

Réz

0.032 mg

Mangán

0.017 mg

Szelén

14.5 µg

szénhidrát

cukor

0.36 g

víz

33.19 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.06 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.279 mg

Niacin - B3 vitamin

0.106 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.562 mg

Folát

10 µg

Kolin

15.4 mg

Retinol

268 µg

Béta-karotin

33 µg

E vitamin

0.28 mg

D vitamin

24 µg

K vitamin

2.7 µg

B12 vitamin

1.6 µg

A vitamin

271 µg

B6 vitamin

0.081 g

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?