Fekete üröm

Fekete üröm

Leírás

A fekete üröm egy Magyarországon is gyakori gyom-, és fűszernövény. Júliustól szeptemberig "szüretelik"; azaz levágják a felső hajtásokat, amíg a virágja bimbós. Amint kinyílnak a virágok, a levelek keserűek lesznek és alkalmatlanná válnak a fűszerezésre. A gyökerét késő ősszel húzzák ki a földből. Zsírosabb húsok, sültek készítésénél használják, majoránna pótlására; káposzta-, és gombaételek ízesítésére is alkalmas. Emésztést segítő hatása miatt a nehezen emészthető ételek általános fűszere. Gyógynövényként teája sok jó tulajdonsággal bír. Virágpora az arra érzékenyekből allergén reakciót válthat ki. A száraz növényekből illatos olajat is készítenek. Érdekesség, hogy Csernobil város nevének jelentése: fekete üröm.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Szárított, porított formában eredeti csomagolásban, száraz helyen.

100g Fekete üröm

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm fekete üröm?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

4 találat

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek