Zöldséges rizottó sajtos zöldséggolyóval – fűszerrel, lélekkel

Folytatódik a főzés a Bonduelle StafétaKanál konyhájában. Hadarik Ritától Fűszeres Eszter, a Fűszer és lélek bloggere vette át a stafétát. Nézzétek meg újdonsült receptjét!

Az egészséges táplálkozás elkötelezettjeként a StafétaKanál konyhájában Eszter egy ízletes húsmentes zöldséges egytálételt készített. Nézzétek, melyik Bonduelle-konzervet kapta útravalóul "elődjétől", Hadarik Ritától!

„Figyelemmel követem Eszter blogját, pályafutását, tudom, hogy nagy mestere a zöldséges ételeknek. Éppen ezért választottam neki a sárgarépa-borsó duó konzervet. Biztos voltam abban, hogy valami nagyon finomat, mindenki számára inspirálót fog készíteni” – mesélte Hadarik Rita.

Fűszeres Eszter, a Fűszer és lélek bloggere

„A családom nem vegetáriánus, de igyekszünk hetente egy úgynevezett Húsmentes Hétfőt beiktatni. Szerencsére a kukorica, zöldborsó, sárgarépa a nagy kedvencek közé tartoznak, így nem volt nehéz rábeszélni senkit erre a kezdeményezésemre. Örültem is, hogy ezt a konzervet kaptam, rögtön beindult a fantáziám” - ismertette Eszter receptjének hátterét.

Eszter és az elkészült zöldséges rizottó

Rizottó gyakran készül Eszter konyhájában, de így zöldséggolyókkal kiegészítve egy teljesen új párosítás. „Zöldborsóból kizárólag a fagyasztottat használom, mert – és ezt kevesen tudják – a modern, gyors fagyasztási technológiának köszönhetően a cukor nem alakul át keményítővé. De ez a konzerv, amit a főzéshez kaptam, nagyon finom, ízletes volt, és a konzerv leve még rizottó-alaplének is tökéletes volt” – osztott meg kulisszatitkokat a népszerű blogger.

Eszter blogja lassan 10 éves, gyerekei szó szerint beleszülettek a főzésbe, megvannak ugyan a maguk kedvencei, de nyitottak az újdonságokra, és Esztert ez is inspirálja. A 11 éves fia már magabiztosan főz. Eszter szívesen tanul másoktól, rengeteg receptet olvas, ezeket továbbgondolja, alakítja. Olvasóit is erre buzdítja, inspirálja: nem muszáj egy receptet szó szerint betartani, sokkal finomabb, izgalmasabb az étel, ha egy kicsit jókedvűen kísérletezünk a főzés során! A könnyen elkészíthető, házias, egészséges ételeket kedveli ő is, és az olvasói is – hamarosan megjelenő, harmadik szakácskönyve is kizárólag ilyen recepteket tartalmaz.

De addig is, október 22-től a recept és a kísérő videója is elérhető lesz, Fűszeres Eszter laktató zöldséges ételének receptjét itt találjátok majd. Így Eszter útmutatásait követve el lehet készíteni ezt a zöldséges finomságot!

A StafétaKanál következő, és egyben utolsó állomásaként Eszter Lendvai Lillának, azaz a „Stylist a konyhában” bloggerének ad tovább egy Bonduelle-konzervet. A Bonduelle Facebook-oldalán hamarosan kiderül, hogy Lillának milyen alapanyagokból kell főznie…

Ezeket olvastad már?

Zöldséges rizottó sajtos zöldséggolyókkal Esztertől

Zöldséges rizottó sajtos zöldséggolyóval

Hozzávalók 4 főre a rizottóhoz:

  • 2 doboz Bonduelle Créatif Duo konzerv (2 konzerv leve, és 1 konzervből a zöldségek)
  • 1 kis fej hagyma, apróra vágva
  • 3 dkg vaj
  • 15 dkg kerek szemű rizs
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • só, bors
  • 5 dkg frissen reszelt parmezán

Hozzávalók 4 főre a zöldséggolyóhoz:

  • 1 doboz Bonduelle Créatif Duo konzerv lecsepegtetve
  • 1 zsemle, késes robotgéppel aprítva
  • 1 tojás
  • 2 ek házi vörös pesztó (5 szem aszalt paradicsom, 3 dkg fenyőmag, 3 dkg parmezán, 0,5 dl olívaolaj, kis chili összeturmixolva)
  • 5 dkg frissen reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • Só, bors
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A rizottóhoz üvegesre pároljuk a hagymát a vajon, majd rádobjuk a rizst, és picit megpirítjuk. Felöntjük a borral, és addig kevergetjük, amíg a bor teljesen elpárolog. Ekkor adagonként adjuk hozzá a felforrósított zöldséglét, mindig annyit, amennyi ellepi, majd hagyjuk, hogy beigya. Fontos, hogy folyamatosan keverjük közben!
  2. Ha a rizs már “fogkemény”, vagyis még nem teljesen puha, de már csak a közepén érzünk pici keménységet, akkor hozzáadjuk a parmezánt, és a zöldségeket is. Sózzuk, borsozzuk, azonnal fogyasztjuk.
  3. Közben elkészítjük a zöldséggolyókat is.
  4. A zsemlét késes robotgépben morzsásra aprítjuk. Hozzáadjuk a tojást, a lecsepegtetett Bonduelle Créatif Duo konzervet, a pesztót, a parmezánt, a fokhagymát, a sót és borsot.
  5. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, majd forró olajban minden oldalát pirosra sütjük.
  6. Együtt a rizottóval is nagyon finom, de mindkét étel magában is megállja a helyét. A zöldséggolyó például tejföllel meglocsolva isteni vacsora! Jó étvágyat!
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?