Az egészséges táplálkozás elkötelezettjeként a StafétaKanál konyhájában Eszter egy ízletes húsmentes zöldséges egytálételt készített. Nézzétek, melyik Bonduelle-konzervet kapta útravalóul "elődjétől", Hadarik Ritától!
„Figyelemmel követem Eszter blogját, pályafutását, tudom, hogy nagy mestere a zöldséges ételeknek. Éppen ezért választottam neki a sárgarépa-borsó duó konzervet. Biztos voltam abban, hogy valami nagyon finomat, mindenki számára inspirálót fog készíteni” – mesélte Hadarik Rita.
„A családom nem vegetáriánus, de igyekszünk hetente egy úgynevezett Húsmentes Hétfőt beiktatni. Szerencsére a kukorica, zöldborsó, sárgarépa a nagy kedvencek közé tartoznak, így nem volt nehéz rábeszélni senkit erre a kezdeményezésemre. Örültem is, hogy ezt a konzervet kaptam, rögtön beindult a fantáziám” - ismertette Eszter receptjének hátterét.
Rizottó gyakran készül Eszter konyhájában, de így zöldséggolyókkal kiegészítve egy teljesen új párosítás. „Zöldborsóból kizárólag a fagyasztottat használom, mert – és ezt kevesen tudják – a modern, gyors fagyasztási technológiának köszönhetően a cukor nem alakul át keményítővé. De ez a konzerv, amit a főzéshez kaptam, nagyon finom, ízletes volt, és a konzerv leve még rizottó-alaplének is tökéletes volt” – osztott meg kulisszatitkokat a népszerű blogger.
Eszter blogja lassan 10 éves, gyerekei szó szerint beleszülettek a főzésbe, megvannak ugyan a maguk kedvencei, de nyitottak az újdonságokra, és Esztert ez is inspirálja. A 11 éves fia már magabiztosan főz. Eszter szívesen tanul másoktól, rengeteg receptet olvas, ezeket továbbgondolja, alakítja. Olvasóit is erre buzdítja, inspirálja: nem muszáj egy receptet szó szerint betartani, sokkal finomabb, izgalmasabb az étel, ha egy kicsit jókedvűen kísérletezünk a főzés során! A könnyen elkészíthető, házias, egészséges ételeket kedveli ő is, és az olvasói is – hamarosan megjelenő, harmadik szakácskönyve is kizárólag ilyen recepteket tartalmaz.
De addig is, október 22-től a recept és a kísérő videója is elérhető lesz, Fűszeres Eszter laktató zöldséges ételének receptjét itt találjátok majd. Így Eszter útmutatásait követve el lehet készíteni ezt a zöldséges finomságot!
A StafétaKanál következő, és egyben utolsó állomásaként Eszter Lendvai Lillának, azaz a „Stylist a konyhában” bloggerének ad tovább egy Bonduelle-konzervet. A Bonduelle Facebook-oldalán hamarosan kiderül, hogy Lillának milyen alapanyagokból kell főznie…
Ezeket olvastad már?
9 hiba, amit egy igazi ínyenc biztosan nem követ el...
Miért ne kérd soha külön tálban a salátaöntetet? Ilyen és hasonló kérdésekre kapsz választ a következő összeállításunkban. Itt az ínyencek 9 parancsolata!
NosaltyGyors, egészséges vacsora hétköznapokra
Bemutatjuk új szakácsunkat: Bonduelle-t, aki prémium termékeivel megkönnyíti a háziasszonyok mindennapjait, gyorssá és egyszerűvé téve a hétköznapi főzést! (x)
NosaltyEgészséges kencék uzsonnára
Egy anyukának mindig gondolnia kell csemetéire, ha hazaérkeznek a suliból farkas éhesen, találjanak valamit a hűtőben, hogy átvészeljék a délutánt.
Gréti7 zseniális felhasználási mód a parmezán héjához
A parmezán sajt legkülső kérge igen kemény, huzamosabb szellőztetés után kősziládságú is lehet. Mégse dobd ki, konyhád legnagyobb aromaforrása!
GrétiZöldséges rizottó sajtos zöldséggolyóval
Hozzávalók 4 főre a rizottóhoz:
- 2 doboz Bonduelle Créatif Duo konzerv (2 konzerv leve, és 1 konzervből a zöldségek)
- 1 kis fej hagyma, apróra vágva
- 3 dkg vaj
- 15 dkg kerek szemű rizs
- 1,5 dl száraz fehérbor
- só, bors
- 5 dkg frissen reszelt parmezán
Hozzávalók 4 főre a zöldséggolyóhoz:
- 1 doboz Bonduelle Créatif Duo konzerv lecsepegtetve
- 1 zsemle, késes robotgéppel aprítva
- 1 tojás
- 2 ek házi vörös pesztó (5 szem aszalt paradicsom, 3 dkg fenyőmag, 3 dkg parmezán, 0,5 dl olívaolaj, kis chili összeturmixolva)
- 5 dkg frissen reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- Só, bors
- Olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A rizottóhoz üvegesre pároljuk a hagymát a vajon, majd rádobjuk a rizst, és picit megpirítjuk. Felöntjük a borral, és addig kevergetjük, amíg a bor teljesen elpárolog. Ekkor adagonként adjuk hozzá a felforrósított zöldséglét, mindig annyit, amennyi ellepi, majd hagyjuk, hogy beigya. Fontos, hogy folyamatosan keverjük közben!
- Ha a rizs már “fogkemény”, vagyis még nem teljesen puha, de már csak a közepén érzünk pici keménységet, akkor hozzáadjuk a parmezánt, és a zöldségeket is. Sózzuk, borsozzuk, azonnal fogyasztjuk.
- Közben elkészítjük a zöldséggolyókat is.
- A zsemlét késes robotgépben morzsásra aprítjuk. Hozzáadjuk a tojást, a lecsepegtetett Bonduelle Créatif Duo konzervet, a pesztót, a parmezánt, a fokhagymát, a sót és borsot.
- Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, majd forró olajban minden oldalát pirosra sütjük.
- Együtt a rizottóval is nagyon finom, de mindkét étel magában is megállja a helyét. A zöldséggolyó például tejföllel meglocsolva isteni vacsora! Jó étvágyat!