Zenét hallgató, és gyógynövényeket legelő bocik adják a tejet az új termékekhez

Wossala Rozina főzéssel egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be a FINO emelt fehérjetartalmú tejtermékcsaládját.

Magyarországon elsőként fejlesztett emelt fehérjetartalmú tejtermékcsaládot az idén 24 éves, kaposvári székhelyű FINO Csoport. A zselici dombság lejtőin tartott 5420 szarvasmarhát a 16 gyógynövényt tartalmazó somogyi ősgyeppel táplálják. Az állomány büszkesége Romina, aki háromszoros Grand Champion díjas tehén. A naponta közel 150.000 liter tejet feldolgozó vállalat nagykövetei Wossala Rozina étteremtulajdonos és Abonyi Orsi dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember.

A 100 százalékban magyar családi tulajdonú FINO-FOOD Kft. ma tartott sajtótájékoztatót a budapesti Bestia étteremben. A résztvevők megismerkedhettek a vállalat kibővült és csomagolásában is teljesen megújult termékskálájával, melyben emelt fehérjés és egyszerre zsírszegény tej, ízesített tejitalok (kávé, vanília, kakaó), joghurt, valamint egy különleges szarvasgombás sajt is szerepel. A családi vállalkozás célja, hogy a hazánkban egyedülálló ultra- és nanoszűrő technológiával készülő, plusz 30 százalék tejfehérjével emelt tejtermékkel megreformálják a hazai tejipari szektort.

„Mindannyiunk életében nagyon fontos a tej. Az emelt fehérjetartalmú FINO termékek már nagyon hiányoztak a piacról, és büszke vagyok rá, hogy olyan különleges termékekkel találkozhattam Egyed Lindáék jóvoltából, mint a szarvasgombás sajt. Én vagyok a legboldogabb, hogy a FINO nagykövete lettem.” – mondta lelkesen Wossala Rozina étteremtulajdonos a kampányról és a termékekről. A séf egy reggeli fogáson is bemutatta a termékeket. Édesburgonyás tojáslepényt készített, Fino szarvasgombás sajttal és tejföllel.

A Fino által adott tej átlagosan 3,85 százalékos zsírtartalommal rendelkezik, amely felülmúlja a magyar átlagot. A vállalat gondozásában élő tehenek igényeit és szükségleteit maximálisan figyelembe veszik, nyugalmuk érdekében például fejés közben zenét hallgatnak, táplálásukat pedig probiotikummal egészítik ki. A növénytermesztéstől a feldolgozásig minden egy kézben, a FINO Csoportnál történik, ahol korszerű gyártástechnológiával és folyamatos innovációval járulnak hozzá a termékek frissességéhez.

„A tejnek és a tejtermékeknek számos előnye szól a rendszeres, napi szintű fogyasztás mellett, nem véletlen, hogy a legújabb táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® is javasolja ezek mindennapos fogyasztását. A tej és tejtermékek kitűnő, nagyon jól hasznosuló fehérjéket tartalmaznak. Az emberi test kb. 14-16%-a fehérjéből áll, amiket az úgy nevezett aminosavak építenek fel, ezeknek az aminosavaknak felét szervezetünk nem képes szintetizálni, így azt mindenképpen „kívülről”, a minőségi táplálékkal szükséges bejuttatnunk. Nagyon jó érzés olyan márkán dolgozni, amelyik komolyan veszi a kiegyensúlyozott táplálkozás kérdését, és elhivatottsággal is képviseli azt.” – nyilatkozta Abonyi Orsi, a márka dietetikus nagykövete.

A sajtótájékoztató legizgalmasabb perceit a FINO Facebook csatornáján is visszanézheted.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek